Podtitul knihy
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Samozřejmě vím, že se budu opakovat :-)), ale opětovně volám po zvážení přidat kolonku - podtitul. Teď jsem vkládala knihu, která má úplně totožný název jako její "sestřička". Rozdíl je jen v podtitulu, který je možné vložit pouze, a nelogicky, do anotace.
PS: Vkládám žádost opětovně, neb Don Quijote byl můj bratranec z 18. kolena :-)).
Text příspěvku byl upraven 26.05.16 v 14:10
souhlásim
názvy knih bych rozdělil na dvě časti název a podnázev.
příklad:
název: Alea, dívka moře
podnázev: tajemství ocaánu
dělá to zma tek ve vyhledávání nekdo ukládá pod názvem někdo pod podnázvem a někdo pod celým názvem.
Zopakuji i zde:
Malá poznámka. Jestli jste knihomol..., našel nějakou knihu zadanou pod podnázvem, tak ji prosím opravte. Je to samozřejmě hloupost. Bez ohledu, jestli je, nebo není, kolonka na podtitul.
To knihomol...: Já bych taky byla pro. Obzvláště, když jsem zjistila, že Alea, dívka moře je ten problém.
Víš knihomole, on se někdy ten podtitul používá místo názvu, když je jako u Aley titul názvem série, pak to netřeba opakovat. Právě jsem u tebou zmiňované Aley, dala pobídku, aby Alea dívka moře, nebylo součástí názvu, protože je již obsaženo v názvu série.
Podtitul u mne má jednoznačné +. Někdy to bývá dokonce celá věta a název knihy pak bobtná nade všechny meze. Zvláště u odborně a naučně zaměřených knih často teprve ten podtitul informuje co vlastně berete do ruky, o čem ta kniha je. Někdo jej přiřadí do názvu, někdo do anotace. Samostatná kolonka by vedla k tomu, že by nově vkládané položky už byly učesanější, dodržovaly by lépe určitou štábní kulturu. Starší frekventovanější tituly by si jejich milovníci postupně opravili. Jen u titulů o které nemá TÉMĚŘ nikdo zájem by přechod k jednotnému standardu trval o něco déle, ale právě u takových titulů by se určité přetrvávání nejednotnosti skoro nikoho nedotklo.
Vložit příspěvek