Vzpoura
Kai Meyer
Arkádie (Kai Meyer) série
Láska a nenávist, intriky a loajalita, něha a násilí. Mafiánská fantasy trilogie pokračuje. Alcantarové a Carnevarové – dvě znepřátelené rodiny, dva mafiánské klany. Láska a nenávist, intriky a loajalita, něha a násilí. Po násilném úmrtí své sestry a tety se Rosa Alcantarová takřka přes noc stává hlavou klanu. I když je jí pouhých osmnáct let, nehodlá být pouze pasivní loutkou. Zasahuje do všech záležitostí, což vyvolává u jejích chladnokrevných příbuzných značnou nevoli. Stejně tak jako vztah s hlavou nenáviděného klanu Carnevarů Alessandrem. Rosa nepřestává hledat informace o arkádských dynastiích. Při svém pátrání se dostává do nebezpečné pasti Carnevarů, ale uniká. A nevzdává se. Ještě naléhavěji potřebuje vědět, co před ní Alessandro skrývá. A nejen on… Co je zač tajemná organizace TABULA? Jaké hry hraje rodinný advokát Alcantarů? A kým byl ve skutečnosti její otec? Napínavé pátrání po minulosti blízké i velmi, velmi vzdálené pokračuje. Druhý díl mafiánské fantasy trilogie Arkádie.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Arkadien brennt, 2010
![Sitting-Bull Sitting-Bull](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/291375/m_sitting-bull-652ee014f3d24.jpg?v=1697570837)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Souhlasím s KaMal, děj se rozjíždí snad až v poslední třetině knihy. Nicméně jako oddechovka stále dobré.
![KaMal KaMal](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nemůžu říct, že by mě druhý díl bavil víc než první, spíš to bylo naopak...postavy se nijak výrazně nevyvíjejí, spousta řečeného jsou lži a podvody a většina zajímavého děje se ukrývá až v poslední čtvrtině knihy.
![Ailee Ailee](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/100515/m_100515-nE6.jpg?v=1490079274)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Já vám nevím, skoro nic se v celé knize nestalo, nikam dál jsme se skoro neposunuli. Nebylo to špatné, ale nechytlo mě to tak, že bych se od toho nedokázala odtrhnout.
![Luciluc Luciluc](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/104252/m_luciluc-Dje.jpg?v=1541006736)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhý díl Arkádie se mi líbil více než díl první, a to se mi u trilogií moc často nestává. Děj byl dynamičtější, pořád se něco dělo, odkryla se spousta tajemství. Vzpouru jsem četla asi deset měsíců po Procitnutí, takže jsem občas musela trochu zapátrat v paměti po dřívějších událostech a souvislostech. Rosa mi přišla ještě o něco sympatičtější než v předchozím díle. Alessandro měl podle mě tentokrát o trochu méně prostoru, ale naopak jsem byla ráda, že se v příběhu častěji objevovala Iole. Jsem zvědavá, zda se v dalším díle ještě setkáme s Valerií, protože její linka nebyla zas tak úplně uzavřena. Stejně tak jsem zvědavá na roli Contessi di Santis. Celkově zůstalo hodně záležitostí otevřených, takže se už těším na třetí díl.
![zuzca.h zuzca.h](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32864/32864-LSg.jpg?v=1505760963)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Rozhodně lepší než první díl, ale Rose je občas stále na jednu spřátelenou. V druhém dílu vyplula na povrch celá řada záhad a mám jistou teorii jak to celé dopadne, proto až budu mít chuť na nějakou oddechoviu četbu tak sáhnu po třetím, závěrečném dílu.
![any333 any333](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/138965/m_any333-j7P.jpg?v=1658476218)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zaujalo stejně jako první díl, možná ještě o krapet. Napětí a tajemství bylo na každém kroku a člověk hltal ty neskutečně krátké kapitoly jako nic. A taky se mi asi ještě nikdy nestávalo, abych byla tolikrát po sobě zaražená a říkala si, že to nemůže být pravda, že to tak prostě nemůže být. Hlavně při scéně, kdy odhalily kožichy ve sklepě a když se zjistilo, kdo je Apollonio. A taky byl šok z toho, jak se zachoval Rosin otec. Jsem vážně zvědavá, jak se tohle a nohé další vysvětlí v dalším díle. Ale u tohohle autora obdivuji, že nám dává jen pramálo vodítek, nad kterými může čtenář dumat. Nezbývá mi nic jiného, než si počkat.
![keiko33 keiko33](https://www.databazeknih.cz/img/users/89_/89183/m_89183-1i3.png?v=1460656591)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak urcite lepsie ako prva cast. Zlepsil sa styl pisania, bolo tam viac napatia, akcie a vela tajomstiev. Tajomstvo v chladiacej miestnosti, hladovy muz ci zahada Apponiho. Tesim sa na pokracovanie.
![Dandulka Dandulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19830/19830.jpg?v=1381127956)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Všechno, co jsem dosud četla, bylo super, jen tento díl mě malinko zklamal. Zdál se mi takový utahaný.
![anonym02 anonym02](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/142924/m_anonym02-Maz.jpg?v=1563562180)
Co k tomu dodat...
Snad jen to , že si nemohu představit jak jinak to mohlo dopadnout =-}
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pokračování se mi líbilo. Děj se zajímavě vyvíjí a o zápletky není nouze. Také se mi na tom líbilo, že v textu bylo zmiňováno, co se dělo v předchozím díle, takže čtenář je pořád v obraze a nemusí mít všechny díly pohromadě. Tato série se opravdu povedla...
![TerkaM TerkaM](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/37477/terkam-EPf.jpg?v=1546866953)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhý díl se mi líbil o kousek víc než první a posledních zhruba 150 stran jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Opravdu mě to bavilo a vlastně jsem ani nepotřebovala re-reading předchozího dílu, autor v tomhle všechno náležitě vysvětlil. :) V každém případě, jsem opravdu zvědavá, jak celý příběh nakonec dopadne a závěrečný díl si určitě nenechám ujít. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![sabanka sabanka](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10615/m_sabanka.jpg?v=1730473869)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Miluju tenhle styl psani.......Vsechno je to tak perfektni . Ja uz chci treti dil mafianksyho Romea a Julie
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2006 | ![]() |
2016 | ![]() |
2008 | ![]() |
Oproti prvnímu dílu střídá akce akci, vztahy se rozjely na hlubinu, i fantasy prvky působí opravdově. Poznáváme detailně trauma Rosiny minulosti. Překvapivé zvraty, noví hrdinové dostávají prostor.