Devátá dívka
Tami Hoag
Kovac a Lisková série
„Kovac už viděl víc mrtvých, než by dokázal spočítat. Ale něco takového snad dosud ne...“ V mrazivém silvestrovském Minneapolisu vypadne z kufru jedoucího auta zohavené tělo dívky. Spekulace, jestli byla ještě naživu, když dopadla na zledovatělou vozovku, vedou k její přezdívce: „Zombie Doe“. Jako neidentifikovaná a zároveň neidentifikovatelná je už devátou ženskou obětí roku a detektivové Sam Kovac a Nikki Lisková mají za úkol zjistit její totožnost a najít toho, kdo jí tohle provedl. Co by byla horší představa: že by pachatelem mohl být cestující sériový vrah známý jako Doc Holiday, anebo že monstrum, které by něčeho takového bylo schopno, nemusí pocházet zdaleka?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
The 9th Girl, 2013
Velmi čtivá kniha s překvapivým závěrem. Uvěřitelné dialogy, ale na můj vkus trochu moc náhod.
Jsem spokojená. Výborná kriminálka, napětí až do konce, líbilo se mi i téma z prostředí mladých. Určitě doporučuji, pokud jste milovníci krimi.
Tato kniha byla velice dobrá volba. Byla čtivá, úderná, napínavá. Oba vyšetřující sympatičtí a racionálně uvažující... Kniha také nadhodila otázku k zamyšlení se nad vztahy rodičů a jejich dospívající ratolestí...
Četla se mi velice dobře, byla to moje první knížka od Tami Hoag a rozhodně ne poslední. Moc jsem si ji užila
Napínavý děj a překvapivý konec, výborně napsané
Rozhodně můžu doporučit
hodnocení: 5/5*
Moje druhá kniha od této autorky a jsem ráda, že mě tentokrát zaujala. Dobře se četla a konec byl velmi překvapivý!
Kniha se mi líbila, ale znám i lepší detektivky. Přesto doporučuji k přečtení, kniha je napínavá do poslední stránky.
Jak si někdy stěžuji, že je knížka moc dlouhá, tak tohle je opak...najednou byl konec...strašně rychle...
Dočteno, ale nějak jsem z děje neskakala radostí. Policie mi přišla celkem dost neschopná a televizní hlasatelka se musela z rukou vraha vysvobodit sama. Děj nemastny, neslany, tohle mě do kolen nedostalo.
Úžasně napsané! Kniha mě úplně vtáhla do děje. Kovac a Lisková jsou skvělé hlavní postavy, které rozplétají složitý případ vraždy mladé dívky. Za sebe mohu jen doporučit.
Kniha se skvěle četla, samotný děj byl zajímaví a napínavý. Konec byl nepředvídatelný a prožívala jsem každou stránku v knize. Měla jsem malé tušení jak to všechno bude, ale nakonec to bylo úplně jinak a bylo to nečekaný. Akorát poslední stránky byli dost rychle odbyté, čekala jsem nějaké vysvětlení, vrácení zpátky do minulosti..... Ale i tak skvělá kniha, určitě to nebude od autora moje poslední.
Právě jsem dočetla a můžu říct, že takhle dlouho mě žádná knížka nevtáhla do děje... Jdu si na seznam knih připsat další knížky od této spisovatelky... Fakt super, doporučuju...
Dobrá detektivka, já dříve četl Ledové srdce a tady v této knize se mě spousta věcí spojila. Knihu doporučuji a dávám ji 75%.
Moc se mi detektivka s Kovacem a Liskovou líbila a souhlasím s komentářem broskev28. Nevím, proč má kniha tak nízké hodnocení, když je tak velmi čtivá a napínavá. Výborně je to i napsané o tom, jak se teenageři cítí "ztracení" - občas se tak cítíme i my dospělí a člověk sám tápe a neví, kam patří.
Thriller to byl velice čtivý. Dvě dějové linky, které se nakonec propojí a vrah, kterého jsem neodhalil. Docela se zde probírá pubertální období a vztah k rodičům v tomto období. Jistě si na to všichni občas vzpomeneme. U prvního dítěte jsme totálně nechápali a lítali v tom ode zdi ke zdi. U druhého dítěte jsme si mysleli, že už víme jak na to, ale opak byl pravdou.
Knihu doporučuji.
Už několik měsíců jsem jako knihovnice vídala tuhle knihu na polici, kde máme vystavené knihy koupené v minulém roce. Na rozdíl od knih Mornštajnové, Třeštíkové, Deváté, Vondrušky, Niedla, Bryndzy, Keleové-Vasilkové, Franklinové, Simmela, Harrise či Robothama, Devátá dívka se vůbec nepůjčuje. Tak jsem se rozhodla zjistit, v čem to vězí: objednaly jsme pro naše čtenáře špatnou ( = nudnou a nezáživnou) knihu?
Dnes jsem ji (po dvou volných dnech) dočetla a jsem nadšená. Dvojice vyšetřovatelů, tak lidská a nesupermanská (byli předkové seržantky Liskové Češi - mohla být Lišková či Lísková?); jak sladit rodinný život s profesním - téma obzvláště obtížné pro osamělou matku vychovávající dva pubertální syny; prostředí soukromé střední školy, která údajně aktivně bojuje proti šikaně.
Styl a tempo vyprávěného příběhu jsou skvělé, téma velmi blízké všem rodičům puberťáků, k tomu zvláštní autorské básně. Úžasné čtení, odteď budu vehementně doporučovat milovníkům detektivních příběhů!
Ano, tato kniha si procenta zaslouží. Říkala jsem si, že ten příběh o nezletilcích mi připadá zajímavější, než detektivní část knihy....A ejhle, ono se to propojilo!Výborné!
Toto je první kniha od Tami Hoag, kterou jsem přečetla jedním dechem. Kniha se mi líbila, dobře se četla, závěr byl velmi překvapivý.
Rozhodně si přečtu celou serii "Kovac - Lisková", jako vyšetřovatelé jsou mi velmi sympatičtí.
2014 | Devátá dívka |
2016 | Ledové srdce |
2004 | Popel popelu |
2018 | Hořká sezona |
2012 | Hlubší než hrob |
Sympatické postavy,ale závěr dost předvídatelný.