Prázdniny na vodě
Blanka Chlupová
Robin a Nika série
1. díl >
Prázdninový příběh party sedmnáctiletých studentů a jejich mladého učitele.
![Květinka008 Květinka008](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/124513/m_124513-LwQ.jpg?v=1485188146)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
V době pozdního dospívání jsem knížku milovala a četla ji několikrát. Nyní jsem si vzpomněla mimoděk, asi ji půjdu pohledat a připomenout, zda má pro mě stále stejné něžné a romantické kouzlo...
![Blanchidlo Blanchidlo](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Četla jsem ji už jako puberťák a dodnes se k ní občas ráda vrátím. Určitou dobu to byla moje nejčtenější kniha. Vůbec jsem nevěděla, že je i pokračování! Klasický dívčí román, u kterého se od srdce zasmějete :)
![SmisekIvuska SmisekIvuska](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55062/m_55062-DnJ.jpg?v=1459854937)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížku jsem už četla a tak jsem se po x letech k ní vrátila. Je moc fajn a člověk si zavzpomíná na svá "mladší" léta :-) Někomu nemusí všechny postavy sednut, ale za mě super knížka.
![tatafa tatafa](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78720/m_tatafa-oG6.jpg?v=1621416284)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná knížka, když jsem ji poprvé přečetla, bylo mi líto, že tyto časy už jsou dávno pryč, a že něco podobného nemohu zažít. Nicméně si myslím (a doufám), že podobní lidé, jako hrdinové opravdu existují, protože jsem nedávno pár takových přátel objevila. Další z mých srdcových knížek, které bych každému doporučila.
![Kekik Kekik](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/132698/m_kekik-vi4.jpg?v=1540829191)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na styl psaní autorky jsem si musela nejdříve zvyknout.
Co se mi moc líbilo byla hra, kterou vymyslel jejich třídní učitel Robin. Dále ta síla přátelství v kolektivu.
Naopak se mi nelíbila ta absolutní dokonalost postav, zvláště u Veroniky, ta tedy byla dokonalá naprosto ve všem. To mi trochu kazilo čtení. Ale první díl se mi líbil více než druhý Daň ze štěstí.
![Kykys Kykys](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30657/kykys-X7n.jpg?v=1662626261)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tahle knížka se mi děsně líbila, ale tak dokonalou holku jako je ta hlavní hrdinka jsem ještě nikdy nepotkala.
![KikiEli KikiEli](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40138/kikieli-MWb.jpg?v=1628066638)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Trochu naivní.. :) přesto pěkné... :) možná maličko přitažené za vlasy... každopádně neřekla bych, že to byla ztráta času.. :)
![Lucis.s Lucis.s](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Akční, vtipná, v dívčích letech má oblíbená, teď jsem ji znovu přečetla z nostalgie a opět jedním dechem! :)
Tuto knihu jsem četla už dávno. Nicméně si pamatuji, že se mi kniha moc líbila a četla jsem ji několikrát.