Ohnivé znamení: příběhy ze starých časopisů
Otakar Batlička , Jaroslav Foglar , Jaroslav Novák
Příběhy ze starých časopisů série
Antologie vychází z časopisů Mladý hlasatel, Vpřed a Malý čtenář. Nejvíce zastoupeny tu jsou povídky Otakara Batličky ze Vpředu. Publikace obsahuje také celkem 77 příběhů Rychlých šípů.
Jako malý kluk jsem to přečetl několikrát. Těším se na dobu, až to budou číst mé děti a věřím, že se jim budou příběhy líbit.
Velmi pěkná dobrodružná kniha , která kombinuje krátké povídky převážně od Otakara Batličky s komiksem Rychlých šípů od Jaroslava Foglara . Jen je trochu škoda , že hodně povídek je již v knize Kavalíři odvahy , takže se zde opakují .
Kreslené příběhy rychlých šípů měly ve své době velikou slávu. Sbíraly se čísla časopisů, vyměňovaly se mezi kamarády a též se tvořily partičky, které si vymýšlely různé názvy part a soutěžilo se mezi sebou. Krásnou dobu jsem prožívala s nadšením a mám jen krásné vzpomínky. Škoda že dnes mladí o vše přicházejí....
komiksy antologie pro mládež české povídky chlapecké kluby Rychlé šípy české komiksy
Autoři knihy
česká, 1895 - 1942 Jaroslav Foglar
česká, 1907 - 1999 Jaroslav Novák
česká, 1894 - 1965
Pěkná kniha, docela výpravná, byť pro čtenáře Jestřábových RŠ a dobrodružných příběhů O.Batličky nic nového pod sluncem. je to vlastně výběr některých komiksových příběhů Rychlých šípů a některých hodně povedených příběhů světoběžníka a vlastence O. Batličky plus pár dalších dobrodružných povídek, většinou z Afriky. Takže máte-li doma např. velkou knihu RŠ a knihu Na vlnách odvahy a dobrodružství od B. či jiné, dříve vydané jeho knihy, nic neznámého vám tato kniha asi nepřinese... Nicméně patříte-li mezi sběratele všeho, kde figuruje Jestřáb, pak asi není co řešit. A to si pořiďte ještě další podobnou knihu ve stejném duchu Zlaté údolí. Howgh.