Hrad ve Skotsku

Hrad ve Skotsku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501260/bmid_hrad-ve-skotsku-48N-501260.jpg 4 1210 266

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Její excentrická matka Xanthe naštěstí sehnala první dobře platící hosty, jejichž peníze pomohou prostory zvelebit. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste. Zbývá už jen maličkost – během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v kouzelný hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků, kteří se pustí do renovace spolu s ní. Jedním z nich je i Ross, na kterého Izzy myslí víc, než by se jí líbilo. Vždyť ona přece musí chystat sváteční menu, a ne dumat nad tím, co se tomu tajemnému spisovateli honí hlavou…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Christmas Castle in Scotland , 2022


více info...

Přidat komentář

Barumic
dnes 4 z 5

Julie Caplin opět nezklamala a během čtení máte chuť si dát něco dobrého na zub, případně vyzkoušet nějaký ten skotský recept :-)
A opět je toto velmi nenáročné a odpočinkové čtení. Tady ovšem, musím se přiznat, jsem neměla vůbec nutkání a chuť tuto zemi navštívit jako ty z jiných knih. I přesto, že Skotsko je mezi top destinacemi k objevování přírody.

Buchtičkajani
13.04.2024 4 z 5

Mě se to líbilo, klasická romantika,kde víte jak to skončí , ale taková příjemná, milá. Knížka je provonéná dobrým jídlem. Prostě skvělá kniha k odpočinku.


Prateri
09.04.2024 4 z 5

Knihy s romantikou moc nevyhledávám. Romantické útěky od Julie Caplin mají u nás mnoho čtenářů, tak jsem to také zkusila. Bylo mi celkem jedno, který díl si přečtu. Zklamaná jsem nebyla - snadná četba, přes počáteční nesnáze, všechno dopadne, jak se na správnou romantiku patří. Nechám na ostatních dílech série, jestli si mě najdou samy. Já zatím cíleně za romantikou utíkat nebudu.

Mruskulka
01.04.2024

Na autorku jsem natrefila díky výzvě. Hrad ve Skotsku je má druhá kniha. Je mi jasné, že po další knize sáhnu hned, jakmile budu chtít něco oddechového, pohádkového.

KatieKuli
01.04.2024 3 z 5

První díly v sérii se mi líbily více, asi mi to ze začátku přišlo originálnější a podeváté už to trochu ztrácí kouzlo. Je to standardně dobře napsané, ale i romantický příběh může mít originální (nebo aspoň zajímavou) zápletku.
Izzy zdědí hrad ve Skotsku, ale už nezdědí žádné peníze na jeho opravy a provoz. Než se vrátí z kurzu vaření (z předchozího dílu), pronajme její excentrická matka Xanthe pokoj spisovateli Rossovi, kterému ke štěstí stačí jen ticho a klid. A než se Izzy naděje, objedná si díky fotkám z Instagramu hrad bohatá rodina na Vánoce. Takže nezbývá než dnem a nocí opravovat, chystat, plánovat, nakupovat a vařit. A i cesta k srdci nerudného spisovatele vede tak trochu přes žaludek :-)
Více hvězdiček nedávám, protože ve mně kniha nevyvolala skoro žádné emoce, bylo to takové ploché. Milé, ale ploché. Nikomu jsem nijak zvlášť nedržela palce, žádné drama, ani ta romance nebyla moc propracovaná. Všichni byli kamarádi, rozdali si dárky a měli se rádi. Ne špatné, ale málo pro někoho, kdo už má něco odečteno.

Mufa
11.03.2024 4 z 5

Druhá kniha autorky a opět příjemné počtení. Ke konci ve vlaku mi dokonce ukápla slza. V obou knihách se hodně vařilo, třeba se po přečtení celé série něco přiučím, určitě si půjčím i další díly

Anor505
08.03.2024 4 z 5

Juj, tohle bylo sladké jak karamelka. I když to od téhle série člověk očekává, tak tady už to bylo trošičku za hranou. Ale zavřu obě oči, protože kdy jindy čekat zázraky než o Vánocích. =)

Verunka289
23.02.2024 4 z 5

To bylo zase tak krásné pohlazení po duši, kniha mi krásně sedla do nějaké mojí momentální nálady. Nebyla to pro mě nejlepší kniha autorky, tam mám trošku jiné favority (Chorvatsko, Švýcarsko). Tady mi celkem vadila postava Rosse - dospělého chlapa, který je náladový a vlastně ani neví, co chce. Vlastně jsem si celou dobu říkala, že bych v této knize ani nějakou romantickou dějovou linku nepotřebovala, že mě tady mnohem víc bavilo, jak všichni na hradě byli neuvěřitelně přátelští, obětaví, jak si všichni krásně pomáhali, jak jim šla týmová práce od ruky..... líbila se mi taková ta vesnická pohoda, vřelost všech lidí, využívání pouze lokálních produktů.... dokázala bych o tom číst hodiny a hodiny a romantiku bych ani nepotřebovala :)

4xbabča
20.02.2024 4 z 5

Příjemné oddychové čtení, jak už je u autorky Julie Caplin už tradici. Hlavní postava Ozzy dokázala zděděný hrad uvést s pomocí svých nových přátel do krásné předvánoční pohody. Ale určitě by bylo dobré je dozvědět víc o Skotsku.

Evina.Cetba
15.02.2024 2 z 5

Izzy zdědila skotský hrad a má společně s matkou představy, jak ho zařídí jako hotel, zrekonstruuje ho, zvláště se zajímá o kuchyni, protože byla na kuchařských kurzech. Jediný ubytovaný platící host je fešný spisovatel a profesor, který ovšem potřebuje klid na práci. Série mi byla doporučena jako bezva odpočinková literatura o cestování a poznávání nějaké země, jinak typická četba pro ženy. Já jsem také turistkou a ráda poznávám nové kraje, tak jsem se do toho tedy ze zvědavosti pustila. :)

Anniee
13.02.2024 3 z 5

Tak jsem zase poměrně zklamaná. Možná bych si měla dát od Caplinové dlooohou přestávku, protože její knihy už nezachraňují ani popisy přírody a jídla. Co mi tady extrémně vadilo bylo asi všechno, ale hlavně hlavní hrdina Ross - nechápu, jak na něj Izzy měla nervy a jak mu proboha mohla dávat další a další šance. A vlastně mi přišlo, že to mezi nimi ani nějak nejiskřilo. Izzy byla fajn, o tom žádná, ale narozdíl od něj se chovala (občas) dospěle a podle mě se k sobě absolutně nehodili. I “zápletky tady byly předvídatelnější a s prominutím hloupější než obvykle. Asi si holt budu muset dát od tohohle žánru pauzu.

cukrovka
10.02.2024 5 z 5

Čtivá romantická oddechovka. Jednoduchý příběh s předvídatelným dějem a happyendem, ale proto tyhle knížky čtu. Skvěle si u nich odpočinu.

BARBARRKA
02.02.2024

To jsem právě nechtěla. Dva hlavní protagonisté směřují do postele a autorka k tomu vytvoří tři sta stran příběhu. Dobře mi tak, mohla jsem to čekat už po přečtení recenzí tady. Ale už bylo hůř.
Musím se hluboce omluvit, neměla jsem ještě dočteno a pod vlivem popisu Rosse.... jiskrných očí, nedbalého účesu a impozantní postavy, čímž působí na křehkou emocionální rovnováhu Izzy.... jsem prostě udělala kvapné závěry. Nakonec žádné skoro porno (viz Nora Roberts), jen vkusný náznak a já se dobře bavím až do konce. A víte co ? Xanthe je fajn :-)

Sandalkar
02.02.2024 3 z 5

Romanticka pohadka pro velky holky. Kniha to rika uz obalkou, takze stezovat si nemohu. Navic vsechny cas od casu potrebujeme zdedit hrad a najit Rosse. Nebo alespon pribeh s nimi :-).
....jen ten konec se safiry. To uz bylo moc. Ikdyz, mozna ze me mluvi zavist, nas pres sto let stary dum podobny poklad zatim nevydal.

Satan-démon
01.02.2024 3 z 5

Příjemné čtení, hodně oddechové. Bavilo mě to, ale nemůžu říct, že by to byl až tak dobrý příběh. Žádná velká zápletka, všechno šlo hladce dopředu. Vím, že se ke knize vícekrát nevrátím. Zkrátí to ale chvíli mezi "složitější" četbou.

Lenysek
01.02.2024 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale při četbě této knihy jsem měla stále hlad a nebo na něco chuť

Lucinka007
28.01.2024 4 z 5

Hezká a odpočinková četba

Havrnka
26.01.2024 5 z 5

Od J.Caplin jsem četla Kavárna v Kodani. V této knize se mi líbil popis Kodaně, až jsem dostala chuť se do tohoto města vypravit.
Hrad ve Skotsku zase čtenáři přiblíží krajinu ve Skotsku, skotské tradice a jeho tradiční jídlo. Odpočinkové čtení.

Always a reader
24.01.2024 5 z 5

Tak tohle jsem si užila moc. Knížku jsem dostala, dokonce v originále, a jelikož je mi Skotsko velmi sympatické, tohle se četlo úplně samo. Miluju že se autorce daří vtáhnout vás nejen do děje, ale také do dané země. Skotské výrazy a přízvuky tomu dodaly svoje. Velmi jsem si užívala celou knihou protkané poznávání Skotska, jejich kultury.

Co se týče samotného příběhu tak byl také velmi povedený. Především si od toho nesmí člověk slibovat nic víc ale ani nic míň, než jednoduchou, pokojnou lehce romantickou knížku, pro ty chvíle kdy si potřebujete odpočinout. A musíte holt počítat se spousty klišé a předvídatelností příběhu.

Také musím říct, že je to dobrá volba pro ty, co nejsou úplní profíci v jazycích a chtějí vyzkoušet čtení v originále.

essene
24.01.2024 4 z 5

Moc milá knížka,přesně se mi trefila do nálady když je venku tak pochmurno