Sex ve městě
Candace Bushnell
Sex ve městě série
1. díl >
V humorných příbězích ze světa "high society" nám autorka představuje "mladé a krásné" lidi, kteří táhnou z večírků do barů a klubů. Carrie, prototyp ztrápené mladé spisovatelky, hledá lásku výhradně na nesprávných místech; významný podnikatel střídá jednu povrchní známost za druhou; čtyřicátnice Samantha, filmová producentka, představuje celou generaci žen, které už vědí své o pomíjivosti krásy a mládí; hezouni svádějí výhradně fotogenické a neurotické maminy, jako vystřižené z Hitchcockova filmu Psycho, které dusí své vlastní děti; stárnoucí cyklističtí nadšenci se zuby nehty drží svých bicyklů a batohů... Pestrá mozaika výstředních postav a postaviček, okořeněná pikantními historkami a erotickým nábojem činí z příběhů poutavé a zábavné čtení pro chvíle oddechu.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2006 ,Originální název:
Sex and the City, 1997
Knihu jsem nedokázala dočíst, a to se mi stalo jen jednou. Nezajímavé, nudné, chvílemi až zmatené, a co to má jakože společného se seriálem či filmem? Možná tak konečná věta v knize, že Carrie a pan Božský jsou stále spolu.
Viděla jsem celý seriál a oba filmy, které naprosto zbožňuji! Ale tahle kniha je pouhé zklamání...
Neviděla jsem jediný díl seriálů, ani filmy, ale chtěla bych,proto jsem si říkala, že nejdřív zkusím knihu a pak se dám na seriál, i když trochu za zenitem už. Jestli seriál je tak špatný jako tato kniha, tak nevím, jestli se do něj pouštět.
Knihu čtu v angličtině a stále jsem ji nedočetla..
Velké zklamání.
Na každé stránce autorka zmiňuje cca dvakrát slovo ´inevitable´.
Jsem překvapená, že seriál se povedl, zatímco kniha ne..
Bohužel pro mě tato kniha byla velké utrpení. Dočetla jsem jen kvůli tomu, že nemám ráda rozečtené knihy.
S filmem ani se seriálem se nedalo srovnat. Nejednalo se ani o souvislý příběh, ale o jakési podkapitoly kapitol, které pro mě nebyly ani vtipné.
Seriál miluji. Knihu jsem chtěla zkusit i když jsem se dozvěděla, že to není nic moc. Šla jsem do toho, že to není ten seriál a nesmím si to spojovat. Ten seriál to není. Není to vůbec dobrý. Příběhy jsou nudný, všude takový chaos. Linie příběhu jde chvíli úplně jinam než předtím. Strašný skoky v tom... no nic moc teda.
Knihu jsem si chtěla přečíst, i když jsem věděla, že nemá úplně skvělé hodnocení a od seriálu se liší. Tohle pro mne přesto bylo zklamání. Nesedl mi styl autorčina psaní a text mi vůbec neubíhal. V určitých pasážích jsem ale viděla nějaké podobnosti se seriálem, u kterého do budoucna také zůstanu.
Hned po pár stránkách mi bylo jasné, že seriál je úplně jinak pojatý než knížka a v tu chvíli jsem si knížku začala užívat. Odlehčeně a vtipně napsané, opravdu jsem se bavila.
Když sem našla knihu v Antikvariátu byla sem nadšená že si ji můžu přečíst, sem ráda že sem jí přečetla ale jinak mě dost kniha zklamala ,seriál byl lepší
V seriálu to vypráví Carrie ze svého pohledu, ale tady B. mluví o Carrie jako o své kámošce...wtf??
Navíc prý má být autorka sama Carrie, takže jako celýmu světu říká, že její náplní bylo furt někoho odjíždět a nic z toho? Trapný.
I po přečtení špatných recenzí jsem chtěla dát knize šanci. Po přečtení chápu. Opravdu děs!
Upřímně jsem velmi fascinována, jak podle takovéto knihy mohl vzniknout tak dobrý seriál. Věřím, že není vrcholem kinematografie, ale já jej mám ráda a stejně jako filmy si jej ráda opět pouštím. Proto ve mě probudil zvědavost a pořídila jsem si jeho knižní předlohu.
Nepotěší, neurazí, jde o rychlé čtení bez velkého přemýšlení. Upřímně jsem zvědavá na druhý díl.
Pokud v pekle rockera hraje Michal David, pak v pekle muže to vypadá jako v Sexu ve městě. Řeší se tam hlavně vztahy a chápu, že některé holky to může trochu bavit, ale z pohledu muže to je utrpení a bezbřehá slátanina s velkým počtem slov, ale nulovým sdělením. Hodnocení odpad je plně zasloužené.
Snažila jsem se být objektivní a nedívat se na knihu perspektivou oblíbeného seriálu, ale přiznávám, že „fascinující, frivolní a fantastické“ mi to tedy vážně nepřipadalo. Snad k tomu přispěl fakt, že kniha vyšla už v roce 1996 a z dnešního pohledu je poněkud zastaralá. Navíc je to spíš jen takový kaleidoskop krátkých příběhů s přehlídkou většinou otravných a nesympatických postav, které se čtenáři míhají před očima rychlostí blesku. Chlast, drogy a sem tam i nějaký ten sex. Jinak vlastně nuda.
Knížka mi nepřišla vůbec špatná na to, že je zařazena mezi nejhůře hodnocené knihy. Seriál se v ní dá rozpoznat dobře a musím se přiznat, že jsem četla mnohem větší blbiny s mnohem lepším hodnocením :)))
Seriál mám ráda, kniha je úplný blábol. V jedné kapitole se vystřídá x postav bez jakékoli souvislosti, věty jsou kolikrát syntakticky nesmyslné, kniha nemá žádnou dějovou linii, postavy jsou nesympatické, pro jejich vykreslení stačí jméno, věk, povolání a sexuální orientace.
Klobouk dolů scenáristovi, že z takové blablaminy dokázal vytvořit fungující seriál a ještě celkem fungující dva filmy.
Jako milovnice stejnojmenného seriálu inspirovaného touto knihou, jsem si chtěla knihu přečíst. Kniha je opravdu jiná než seriál. V knize jsou popsané různé povídky a příhody, objevují se tam postavy, která jsou i v seriálu, ale mají jiné povahy. Každopádně nemohu říct, že by mě kniha zklamala, četla se dobře.
Jelikož tenhle seriál či film miluji nejvíc ze všech, tak tahle kniha mě velmi zklamala..
A evidentně ne jen mě.. Jsem člověk, který humor miluje, ale zde jsem ho ani jednou nepotkala.. Za mě velký palec dolů.
New York zfilmováno milostné vztahy kamarádky zfilmováno – TV seriál
2009 | Sex ve městě |
2010 | Deníky Carrie B. |
2010 | Džungle rtěnek |
2011 | Léto ve městě |
2021 | Pravidla pro holky |
Nechápu, jak z takové hrozné knihy vznikl tak super seriál.