Lov v Nghase

Povídka od: neznámý - neuveden
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha první


Příběh se odehrává v roce 1936 a vypráví jej kmenová starci. Je to o nebeském tělesu, které přichází jen jednou. Je to těleso lovce, který přilétá na naši planetu za lovem.

Originální název:

The Pride at Nghasa


Rok vydání originálu: 1993

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
20.11.2022 4 z 5

Scénář: Chuck Dixon
Kresba: Enrique Alcatena
Barvy: Chris Chalenor
Titulní list: Val Mayerik
a Perra McNamee

16. srpna, 1936 povodí řeky Nhgasi.

Kresba Enrique Alcatena není moc povedená. Jednoduchá s jednoduchými tvary. Avšak barvy jsou zajímavé. Takové ty „žvýkačkové“, pokud si pamatujete. Klasická okna, veselé barvy . . . ovšem jiná situace nastává v noci. Když se děj příběhu přesouvá z denního světla pod to Měsíční, jsou najednou obrázky strašidelnější a poutavější.

Malá ochutnávka:
Příběh začíná jistými starci, potulnými mystiky, kteří čtou postavení hvězd, jež září vysoko nad Serengeti. Píše se v nich o nebeském tělesu zvaném Lovecká hvězda. Zbytečně byste ji hledali v jakémkoliv almanachu. Nemá na obloze stálé místo. Přichází jen jednou za život. Dvakrát, když žijete opravdu hodně dlouho. Přichází jen v období rekordních veder . . .

V příběhu je hodně zajímavých scén. Například střet s krokodýlama je povedený, ale i s hyenama, krev ucítí i lvi . . . „na pastvinách vládne hlad“. Když to mám posoudit jako celek, je tento příběh povedený a zajímavý. Není to na plný počet, ale na čtyři místní hvězdy to doletí.

Citát: Když vám chybí v Africe vnímavost, je to jako byste byli slepí.

Terva
25.05.2015 4 z 5

Pátý příběh, který začíná v roce 1936 nakreslil Enrique Alcatena a scénář napsal Chuck Dixon. Obsahově velmi povedené, ale kresba mi moc nesedí. Nemůžu však chtít vše.