Bad Motherfucker

recenze

Bad Motherfucker: Život a filmy Samuela L. Jacksona (2023) 3 z 5 / Nikki_Free
Bad Motherfucker: Život a filmy Samuela L. Jacksona

Na knize mi přišlo skvělé, že každou kapitolu ze života Samuela L. Jacksona doplňovala kapitola filmů, které za dané období natočil. U každého filmu byl rozebraný děj i postava, kterou SLJ hrál, a nakolik byl film úspěšný včetně faktoru SLJ. Nejvtipnější pak byl výpis sprostých slov, které v daném filmu řekl, a jejich počet.

Do knihy se mi ale nedařilo začíst a zvládla jsem přečíst jen 1-2 kapitoly za den, protože byly poměrně obsáhlé a plné faktů. Na druhou stranu jsem se dozvěděla spoustu náhodných zajímavostí – třeba že v Návratu prvního Avengera má Nick Fury na svém hrobě vytesaný citát z Ezechiela (Pulp Fiction) nebo že SLJ hrál golf s Trumpem, který pak předstíral, že se to nestalo.

Celkově jde o povedený způsob, jak podat životopis herce, který hrál ve více než 140 filmech, a přiblížit tak všechny jeho role i životní situace, ale ukázalo se, že životopisy zkrátka asi nejsou můj žánr. Jinak bych knihu doporučila každému, kdo by se rád dozvěděl víc o životě oblíbeného herce a miláčka fanoušků Samuela L. Jacksona.

Za recenzní výtisk děkuji @knihydobrovsky


Bad Motherfucker: Život a filmy Samuela L. Jacksona Bad Motherfucker: Život a filmy Samuela L. Jacksona Gavin Edwards

Fascinující pohled na život a dílo Samuela L. Jacksona, největšího pohodáře Hollywoodu: od jeho hvězdných rolí ve filmech Spika Leeho a Quentina Tarantina až po legendární postavy ve Hvězdných válkách a superhrdinských filmech od ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář