"Bílá voda" od Kateřiny Tučkové

recenze

Bílá Voda (2022) 5 z 5 / actavis
Bílá Voda

"Bílá voda" je román, který propojuje minulost a současnost, a přináší do čtenářova povědomí nejen temné tajemství řádu Anežčiných panen, ale i bohatou historii vesnice Bílá voda. Autorka Kateřina Tučková se ve svém díle věnuje významným tématům, jako je víra, ženská rovnoprávnost a boj s totalitním režimem.

Knihu lze charakterizovat jako emotivní a intenzivní čtení, které neopomíjí detaily a vyvolává různorodé emoce u čtenáře. Tučková se nebojí zahrnout do děje dokumentární prvky, jako jsou deníky, dopisy a policejní výslechy, což přidává příběhu autenticitu a hloubku.

V "Bílé vodě" se prolínají osudy různých postav, které se potýkají s utrpením, ztrátou a nadějí. Prostřednictvím hlavního protagonistky Lény se čtenář postupně seznamuje s dramatickými událostmi a strastmi řeholnic, které odvážně odmítly vzdát se své víry v době komunistického režimu. Jejich odhodlání a odvaha jsou v knize prezentovány s obdivem a úctou.

Autorka zároveň nabízí pohled na současnost prostřednictvím Leny, která hledá odpovědi na své otázky a usiluje o pochopení minulosti. Její putování a odhalování tajemství Bílé vody jsou provázeny poutavým vyprávěním a sugestivním popisem prostředí.

Román "Bílá voda" je důležitým příspěvkem do české literatury, který se vypořádává s temnou kapitolou naší historie a zároveň se dotýká věčných otázek lidské víry a naděje. Tučková dokáže poutavě vyprávět příběh plný emocí a silných postav, které se zaryjí do srdce čtenáře.


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Dlouho očekávaný přelomový román o ženách, víře a zlu. Bílá Voda. Takto poeticky se jmenuje pustá vesnice skrytá ve stínu pohraničních hor, kam kdysi přicházely zástupy poutníků vyprosit si pomoc u zázračné sošky Panny Marie. P... více


Komentáře (0)

Přidat komentář