Dívka ve vlaku aneb sonda do života všímavé alkoholičky

recenze

Dívka ve vlaku (2015) 4 z 5 / _Michelle_
Dívka ve vlaku

Na vlakové trase Londýn - Ashbury se denně přepravuje plno lidí. Jedním z nich je i Rachel, hlavní hrdinka příběhu, který má všechny kontury rozostřené.
Rachel bývala spokojenou manželkou a běžnou zaměstnankyní. Když se však život přestal ubírat vytouženým směrem, vše se změnilo. Na pomoc přišel alkohol, který je dobrým sluhou, ale špatným pánem. Z perspektivní manželky se jednoho dne stala nešťastná exmanželka a ze zaměstnankyně byla rázem nezaměstnaná zoufalá troska, které už téměř nikdo nedůvěřuje.
Co je realita a co jen výplod alkoholové fantazie? Co se dělo včera, předevčírem, anebo před pěti hodinami? To není vůbec jisté. Těžko rozhodnout, čemu věřit, když na paměť, a ani na oči, se nelze úplně spoláhat. Kdo je ještě přítel a kdo jen bezcharakterní násilník? Lze věřit opilé intuici? Je možné poznat charakter lidí z okénka vagónu? Může nedůvěryhodná alkoholička pomoci potřebnému? Na všechny tyto otázky vám brilantně odpoví Dívka ve vlaku.
Bude to jízda připomínající horskou dráhu. Bude to směs napětí, strachu, zvědavosti a rychlého spádu. Jak již napovídá příhodně vytvořená černá obálka knihy, na které je zachycen projíždějící vlak, půjde o potemnělý příběh, kterým prosvištíte, aniž byste zastavovali ve zbytečných stanicích.
Sečteno a podtrženo: "Povedená kniha, která je nasáklá skrz naskrz alkoholem, lží a tajemstvími. Mediální podpora prodeje byla sice přehnaná, ale byla by škoda, nechat se odradit, pro mnohé popudlivou, nálepkou bestseller."


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

JiRo
21.05.2020

Jako alkoholik, léčený, který knihu četl - můžu napsat, že s tím alkoholem je to trochu jinak, ale jinak je to čtivé.