Druhá žena

recenze

Druhá žena (2023) 5 z 5 / Jenda744
Druhá žena

Nemohl jsem se dočkat, až svou knihovnu rozšířím o další knihu od mého oblíbeného autora. A není jím nikdo jiný, než australský spisovatel Michael Robotham. Pokud mezi jeho fanoušky patříte i vy, jistě víte, že nedávno vyšlo další pokračování série s hlavním hrdinou Josephem O'Loughlinem. Nenechte si ani vy ujít již devátou knihu zmíněné detektivní série, která nese název Druhá žena.

Tentokrát Joe bude stát před těžkým úkolem: musí odhalit spletitá tajemství svého vlastního otce. Ukazuje se totiž, že otec má i druhou tvář, kterou Joe vůbec nezná... Vždyť jeho rodiče jsou manželé už šedesát let jak to, že nic nevyplulo na povrch mnohem dříve? Odhalí Joe otcův tajný život a totožnost jedné neznámé ženy? Uvidíte... To však stále není vše! Do komplikované situace se dostane i jeho dcera a právě Joe se pokusí být jí oporou. Co je tedy hlavním tématem? Ano, tušíte správně: především komplikované rodinné vztahy a různá tajemství, která se před sebou lidé snaží ochránit.

Hlavní hrdina Joe mi je velmi blízký a já s ním rád prožívám veškeré patálie, kterým musí čelit. Řeší čím dál více problémů, ovšem důvod je zřejmý: autor se tak snaží uspokojit své čtenáře. A myslím, že se mu to skutečně daří! Zároveň nemusíte mít obavy, že by v knize chybělo nějaké to pátrání... Přece jen jde o detektivku, takže vám mohu prozradit, že se dočkáte i nějakého toho napětí! A já oceňuji i způsob, kterým autor dokáže vystavět zápletku. Protože rozuzlení mě i tentokrát překvapilo!

Kniha je opravdu velmi čtivá, děj svižný, měl jsem problém rozečtené vyprávění odložit. Škoda, že jsem zrovna neměl na čtení příliš času a musel jsem si příběh dávkovat. Jinak bych ho s chutí přečetl, jak se říká, na jeden zátah.

Michael Robotham mě snad ještě se žádným ze svých děl nezklamal. Autor si jako hlavní téma vybral něco, co si většina z nás často pořádně neuvědomuje... I blízcí lidé vás mohou zradit či zklamat. Pravděpodobně neexistuje člověk, o kterém byste mohli říct, že ho dokonale znáte. Časem totiž určitě nastane situace, v níž vás svým chováním překvapí...


Druhá žena Druhá žena Michael Robotham

William a Mary jsou svoji už šedesát let. William je uznávaný chirurg, Mary oddaná manželka. Oba mají pevné morální zásady. Alespoň si to jejich syn Joe O'Loughlin myslí. Jenže když je Joe přivolán do nemocnice poté, co byl jeho o... více


Komentáře (0)

Přidat komentář