Kdo je Pán?

recenze

Samotářka (2024) 3 z 5 / Kikina182
Samotářka

Recenzní výtisk mi byl poskytnut v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Sara odmítá sedět stranou a čekat, až za ní ostatní všechno vyřeší. Utíká proto spolu s několika přáteli ze základny, aby našla svoji matku, která ji snad dovede k totožnosti Pána. Jenže její pátrání zatím není příliš úspěšné a kamkoli přijde, pronásledují ji potíže.

Stejně jako v předchozích dílech jsem ani tentokrát neměla problém se do příběhu začíst. Autorka píše lehce a čtivě, ale zároveň v knize není nouze o popisy.

Přijde mi, že v případě třetího dílu šla kvalita série výrazně dolů. Velká část děje mi přišla jako výplň, kterou autorka napsala jen, aby nahnala stránky. Navíc se to negativně odrazilo v knize i tím, že se příběh jaksi zacyklil. Měla jsem pocit, jako kdybych sledovala pořád jednu a tu samou scénu na tisíc způsobů, což mě přestalo bavit už dávno před polovinou knihy.

Mrzí mě i předvídatelnost děje. V průběhu předchozích dílů jsem si to neuvědomila, ale všechna ta dějová výplň mi poskytla čas na přemýšlení a spolu s jemnými vodítky v příběhu, mi už před koncem byla identita Pána jasná, takže zdánlivě překvapivý závěr mě vůbec neoslnil.

Na druhou stranu se mi moc líbí, že v knize byly skvěle a do hloubky zobrazeny jednotlivé Sařiny vztahy. Dokázala jsem tak perfektně pochopit její pocity vůči rodině a přátelům. Zároveň tady byla i skvělá chemie mezi ní a Nikolasem, i když by určitě nebylo na škodu, kdyby zrovna takhle linka dostala v příběhu větší prostor.

V podstatě skoro všechny postavy jsou známé z předchozích dílů. Jsou hodně různorodé, ať už jejich rasou, vzhledem nebo povahou a důkladně popsané. Autorka si dala práci i s tím, aby byl na základě událostí, které prožily, vidět i jejich vývoj, čehož si obzvlášť cením.

Samotářka je za mě nejslabší kniha ze série, jelikož je v ní plno výplňových částích a cyklické zadrhnutí děje. Ale i tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a vím, jak Sařin příběh dopadl. A pokud u nás vyjdou další knihy, určitě si je přečtu.


Samotářka Samotářka Karen Lynch

Sara už má života ve strachu dost. Rozhodla se přestat skrývat a vzít si zpět život, jenž jí patří. S pomocí přátel se vydává hledat jediného člověka, který jí může odpovědět na otázky týkající se její minulosti. Na své cestě čelí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář