Neviditelný život Addie LaRue

recenze

Neviditelný život Addie LaRue (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Neviditelný život Addie LaRue

Odkládáte čtení knih, které mají velkou reklamu?

Addie LaRue měla reklamu obrovskou. Navíc ji všichni četli hned po vydání. Já to chápu, sama jsem jí sledovala už na zahraničních bookstagramech a pak i na těch našich. A strašně jsem se bála, že se zklamu.

Píše se rok 1714 ve Francii a Adeline se má vdávat. Za muže, kterého nemiluje, ale má to prý brát jako službu, jako poslední naději na poctivý. Ale tohle není její osud, nemůže být. Adeline uteče, obětuje svojí největší cennost bohům, aby ji vysvobodili. Aby jí dali svobodu. A jeden se skutečně ozve, dá jí, co chce. Svobodu. A tak musí Addie žít svůj neviditelný život, protože není větší svobody, než když na vás každý zapomene.

Strašně jsem se bála. Fakt! Tak moc, že jsem knihu pořád odkládala. Pomalý příběh, říkali. Skoro nic se tam neděje, říkali. A já se bála. Uff. Dobře to dopadlo. Protože já tuhle knihu M-I-L-U-J-I-!
Jsou pomalé a pomalé knihy. Květnatá řeč a květnatá řeč. Tohle je obojí a já ani jedno nemusím. Ale autorka je tak dobrá, že to bylo prostě dokonalé. Není to vůbec nudné, dokonce jsem se chvilkami nemohla odtrhnout.
Jestli čekáte hodně informací z historie, tak vás asi nepotěším. Je tam historie, ale není pro příběh tak důležitá, takže se o spoustě historických událostech autorka jen zmíní a víc se nedozvíte. Ale občas se mihne nějaký detail a to je tak pěkné.
Je těžké mluvit o příběhu a nevyspoilerovat vám děj téhle dokonalé knihy. Můžu ale říct, že hlavní je to, jak se hrdinka poznává, sžívá se se svým osudem, snaží se udržet si hrdost, zanechat po sobě stopu a bojovat se vším, co jí přijde do cesty. Hlavně s ním…

Obálka a grafika: Nádhera. Dokonalost. Škoda, že to není hardback, i když musím říct, že je tento paperback velmi povedený.

Verdikt: Nebojte se, když vám někdo řekne, že je to pomalé. Je to dokonalé a stránku od stránky to zrychluje. A už jsem říkala, že je to dokonalé?


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat. Tak začíná neskutečný příběh ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář