Než jsem tě poznala recenzuje Zápisník knihomolky

recenze

Než jsem tě poznala (2013) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Než jsem tě poznala

Moje první kniha od Jojo. Musím říct, že mi ten zážitek pokazilo to, že už znám příběh z filmu. A ten se povedl, sice se do něj, což je jasné, nevešlo vše, ale filmaři to pojali dobře. Jak člověku chybí ten moment překvapení, tak upřímně slza neukápla, ovšem přiznávám, že jsem se fakt dost držela. Je potřeba říct, že je to trilogie – toto je první díl. Já jsem to třeba zjistila teprve nedávno.
.
Anotaci najdete tady na stránkách.
.
Jak jsem psala v úvodu, tak největší zápor této knihy je ten, že jsem už viděla film. Za což kniha nemůže, ale vám doporučuju – prvně knihu a pak film. Co se mi nelíbilo, byl docela špatný vztah v rodině. Z vlastní zkušenosti chápu, že život od výplaty k výplatě je dost stresující, ale tady mi to přišlo už dost. Ale určitě je to realita mnoha lidí. A jak si z ní pořád dělala rodina legraci? Na místě Lou, bych se už dávno zbláznila – vždyť ani neměla žádnou kamarádku, nebo někoho, komu by se svěřovala. Vůbec jsem jí nevěřila, že už dávno nespořila každou libru na to, aby mohla vypadnout od rodičů.
.
Co se mi naopak líbilo, byl realistický pohled z Willovi strany. Jeho pohled na život jsem úplně pochopila. Nemůžu ale říct, jak bych se v roli jeho matky zachovala, to fakt nikdo nevíme. Chápu obě strany. Přesto všechno, přes stresující finanční situaci nebo anamnézu jsem se u knihy často usmívala. Jojo má příjemný smysl pro humor a sarkasmus s ironií obou hlavních hrdinů jsem si užívala. Krom absence fungující rodiny a přátel, jsem si Lou docela oblíbila, obzvlášť její zkraty a to, jak se zažrala do studií o Willově možnostech.
.
Knihu jsem měla z knihovny a musím říct, že už jí četlo dost lidí – byla znatelně opotřebovaná. Celkově se mi ale styl „stínových“ obálek této řady knih líbí.
.
Souhrnem… čtivá, příjemná (navzdory tématu) oddechovka. Kdybych neviděla film, bylo by to asi víc, ale takto jen 3,5 hvězdy.


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bist... více


Komentáře (0)

Přidat komentář