Obřad

recenze

Obřad (2023) 4 z 5 / Rasttea
Obřad

Za možnost spolupráce děkuji Albatrosmedia.
Příběh nás zavádí do ulic Madridu, kde je inspektorka Elena Blancová postavena před vyšetřování vraždy mladé ženy, jež zmizela po rozlučce se svobodou. Inspektorka je jak ve svém profesním, tak i osobním životě rázná, jedná instinktivně, důmyslně a živočišně. Vedle sebe má profesionální tým, na který se může spolehnout. Spolu rozmotávají síť rituálních vražd. Vyšetřování však přináší spíše více otazníků než odpovědí. Rozhovory, které potřebují podstoupit, je nutí přehodnocovat a znovu vyslýchat svědky, bývalé podezřelé a bývalé obhájce. V rámci vyšetřování je Elena nucena učinit nepříjemná rozhodnutí, zpětně prozkoumávat starý případ, který navíc čím dál více otevírá její staré rány v osobním životě. Konec pak naznačuje další potencionální linku na pokračování.
Příběh je psán velmi čtivě a poutavě. U čtenáře vyvolává přesnou míru tenze, obav a zapojení vlastní představivosti, díky níž otáčíte stránky, dokud nedospějete ke konci. Až si někdy říkám, co se musí vlastně stát, že někdo vytvoří takový scénář. Ale to je zřejmě platné u každého thrilleru. Tento by se dal popsat jako detektivní příběh s kriminální zápletkou, kde se čtenáři seznamují se špičkou ledovce problémů a „klacků pod nohama“, kterým vyšetřovatelé mnohdy musí čelit.


Obřad Obřad Carmen Mola

Temperamentní policistka na stopě mrazivých rituálních vražd. Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pacha... více


Komentáře (5)

Přidat komentář

lazarus
12.02.2023

pro @Rasttea
Vidím, že jsem vám trochu šlápnul na kuří oko a máte problém s ohodnocením vaší recenze.
Na můj dotaz za co 4 hvězdy jste nepochopila nic. Vy je dáváte, vy si je máte obhájit.
Ne, u recenzí si ho nehoním. Docela by mě zajímali vaše duševní pochody které k tomu dospěli.
K tomu pravopisu, můžete mě poučit? Vyjma jedné čárky ve větě nevidím problém.
PS se už dnes moc nepoužívá. Bývalo to v dopisech. To vy nepamatujete.
Prášky žádné neberu. Vy ano?
A že troluji a honím bodíky? Ve skutečnosti netuším, k čemu tady jsou a to tady komentuju knížky už docela dost let. Stačí, když mrknete na můj profil. Hned ty vaše bodíky pochopíte.
Já jen reagoval na nesmyslnost vaší "recenze". S tím holt musíte počítat, pokud něco podobného nasmolíte. U komentářů stačí jen palec, nebo nic.

Rasttea
12.02.2023

@Siena:
Určitě jako zkušený čtenář chápete rozdíl mezi thrillerem a detektivním či kriminálním příběhem?.....
Na thriller je to dost slabý odvar. A není to jen detektivní případ, ani čistě kriminální. Proto jsem to definovala tak, jak jsem napsala. Doufám, že to k vysvětlení stačí. Děkuji.


Rasttea
11.02.2023

@Lazarus:
Generická? Myslíte jako generická = týkající se rodu, druhu, příslušnosti k němu, původu; rodový, druhový???? Asi jste myslel všeobecná? (Ehm ehm, když už někoho napomínáte za výrazy). Ano, zásadně nespoileruji.
Ne poplatné. Myslím platné.
Hvězdy - přečtěte a ohvězdičkujte sám!
Živočišně - ano, přesně sexem byla zvyklá řešit své problémy, takže ano - živočišně!
Za nakladatelství nemůžu mluvit, jen platí, že kéž by s každými byla taková spolupráce a zkušenost, jakou mám možnost já. Ale autorka recenze píše z jiných důvodů než prvoplánovitě nabízíte. Zato Vy, jak se zdá, u recenzí masturbujete, protože nezlobte se na mě, takto Váš komentář vyznívá.
Když už jsme u té upřímnosti - než něco napíšete, snažně Vás prosím, zkontrolujte si pravopis, protože s takovou autorku recenze určitě neohromíte a jen poukazujete na "své kvality".
PS: vezměte si prášky, vypadá to, že jste si je dnes opomněl vzít.
PPS a doufám, že už o Vás autorka recenze neuslyší: viditelně trollujete komentáři pro získávání bodíků, běžte si prosím trollovat na jiné profily. Velice děkuji.

siena
11.02.2023

"detektivní příběh s kriminální zápletkou" jako popis "thrilleru"?

lazarus
11.02.2023

Dokonale generická "recenze", poplatná výtisku zdarma, kde se nedozvíte nic co by ke knížce zlákalo. Nesmyslné používání cizích slov a snaha o odborné hodnocení mě přijde kontraproduktivní a nic mě nenavnadilo na přečtení.
Kefalín, čo si predstavujete pod slovom tenze???
A co by se mělo stát pro vytvoření takového scénáře?
A co je platné u každého thrilleru? Myslíte poplatné?
A špička ledovce u problémů u řešení nějakého případu?
Ale no tak! Takto mluví normální člověk?
A čtyři hvězdy? A to za co prosím? Bavilo? Nadchlo? Proč? To tu nikde nečtu.
Mimochodem, co znamená, že někdo jedná živočišně? Mě to evokuje sex.
Omlouvám se za lehce negativní komentář, ale nedalo mě to a musel jsem to sem napsat. Toto totiž není recenze. Co to vlastně je? Naplnění kvóty pro další knížky zadarmo? To vážně nakladatelství stačí ke štěstí? A autorce textu?