Podivnost - je v pořádku!

recenze

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2012) 5 z 5 / Maara320
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Čtu již podruhé a pořád mě to baví.
To první seznamování se se světem podivných. S Emmou, Enochem, Olivou, Bronwyn a dalšími.

Kniha se čte velmi krásně. Má to spád a příběh graduje a postupně nám odhaluje, jak podivní v dnešním světě žijí ukrytí. Na konci, když se loučí s ostrovem - bylo mi jich líto.
Jacob a jeho parta je skvělá. Kniha krásně pracuje s lidskou fantazií a dokáže vás úplně vtáhnout do příběhu. Ať už se jedná o představu ostrova a města Cairnholm, kde se nachází smyčka ve které žijí podivní, ale také postavy podivných. Díky popisu tehdejší doby si dokážete představit, jak se žilo a jak podivní ve smyčce žijí.
Škoda jen, že netvoři umějí už také procházet smyčkami - naštěstí mají Jacoba - ten totiž netvory vidí. A příběh se může rozvíjet dál. Záchrana ymbryny, boj u majáku.

Spisovatel ještě více napomáhá čtenářově fantazii díky fotografiím, které jsou originální a spisovatel je osobně posbíral.

Jsem zvědavý na další díl - Podivné město :-)

No a pak jsem zhlédl film a jedním slovem - KATASTROFA!!! (myslím ten film). Herecké obsazení skvělé. Postava Emmy je ve filmu úplně jiná. A všechny tři knihy jsou obsažené pouze v jednom filmu - což je škoda.


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedineč... více


Komentáře (0)

Přidat komentář