Výlety, které nadchnou děti i rodiče

recenze

Hravý průvodce Českem I. (2022) 5 z 5 / Lea47
Hravý průvodce Českem I.

HRAVÝ PRŮVODCE ČESKEM I.

Autorka Iva Petřinová pracuje jako průvodkyně a zaměřuje se na tematické vycházky pro děti. Hravý průvodce Prahou se stal bestsellerem a Hravý průvodce Českem potěší všechny autorčiny fanoušky. Není tajemství, že se chystá i druhý díl. Obě publikace ilustroval Vojtěch Šeda. Průvodce Prahou získala ocenění Zlatá stuha 2020 za Nejlepší ilustrace k populárně naučné knize.

Jako první mě zaujalo, že v průvodcích nejsou žádné fotografie, vše jsou ilustrace. Což není u českých průvodců zcela běžné. Průvodce Českem má 24 kapitol, rozdělených dle 14 částí naší země. Stačí si najít oblast, kde se právě zdržujete a pak už jen nejrychlejší cestu do vytipované oblasti v daném kraji.

Autorka vybrala nejzajímavější místa v republice tak, aby výlety bavili rodiče i děti. Každá kapitola začíná zakreslením místa do mapy, což je pro průvodce naprosto zásadní. Po krátkém úvodu je představena trasa, která je většinou 2-15 km dlouhá. Někdy zpestřena plavbou či například jízdou na koloběžce. Poté společně s autorkou trasu procházíme, všímáme si zajímavostí, pročítáme pověsti, plníme úkoly a zodpovídáme otázky. Představte si, jako byste šli danou trasu s průvodcem, který vás poutavým výkladem krajinou provází. Do toho testuje vaši pozornost a upozorňuje na zajímavé detaily.

Pokud si v knize najdete oblast, kterou dobře znáte, zaručeně v kapitole vyčtete informace, které vám doposud nebyly známé.

Pro děti od 6 let


Hravý průvodce Českem I. Hravý průvodce Českem I. Iva Petřinová

24 jedinečně ilustrovaných výletů od autorů oceněného bestselleru Hravý průvodce Prahou. Čekají vás prázdniny nebo volný víkend? Tak nazujte toulavé boty a objevujte spolu se svými dětmi krásy naší vlasti! S tímto hravým průvod... více


Komentáře (0)

Přidat komentář