Cyril Mika
autor obálek
15 knihVšechny druhy vánočního cukroví. více
Vydatné pokrmy 1972, Anna Straková
Pojednání o obecných zásadách správné výživy předchází vlastním předpisům, které jsou uspořádány do následujících oddílů: polévky, pokrmy z masa, vaječné pokrmy, pokrmy ze sýrů, luštěninové pokrmy, obilninové pokrmy, pok... více
300 polévek 1969, Pavel Příhoda
Polévky jsou specialitou české kuchyně. Aby jejich chuť nezevšedněla, je nejvhodnější vařit každý den jinou. Příručka, ve které jsou uvedeny abecedně nejrozmanitější předpisy na přípravu různých druhů polévek, dává k tom... více
Dobrá rada pro každou domácnost 1967, Joza Břízová
Další vydání encyklopedické příručky obsahuje nejrozmanitější pokyny a rady k vedení domácnosti, zařízení, vybavení a údržbě bytu, přípravě stravy apod. Je tu i poučení o šití, spravování a přešívání, údržbě předmětů oso... více
Rychle a chutně z konzerv 1966, Anna Straková
Vedle přehledu konzervárenských výrobků s ukázkami jídelníčků a upozornění na vady konzerv obsahuje příručka řadu praktických příkladů použití konzervovaných potravin a uvádí předpisy k jejich nejrůznější úpravě s řadou ... více
Domácnost 1960 1965, kolektiv autorů
Kapitoly: Naše životní úroveň v roce 1965, Jak svítit v nových bytech, Proč sklo na náš stůl a pro květiny ?, Polotovary v našich kuchyních, Vývoj elektrických spotřebičů pro domácnost v příštích letech, Novinky pro rych... více
Prověrky technické úrovně výroby 1965, Miloslav Wimmer
Brožura se obírá úkoly útvarů pro komplexní péči o jakost výrobků, jak to vytyčuje opatření vlády a ústředních orgánů, a různými formami technickoorganizačních prověrek v závodech. Odkazuje na sovětské zkušenosti, zejmén... více
Rodinné večeře 1964, Eva Horová
Hlavní náplní knížky jsou týdenní sestavy a předpisy jídel, uspořádaných podle ročních období. Výběr počítá hlavně se sezónními potravinami a rychlou úpravou pokrmu. více
Vaříme z polotovarů a konzerv 1963, Joza Břízová
Účelem příručky je usnadnit přípravu stravy v dnešní domácnosti využitím polotovarů a konzerv i jiných druhů výrobků potravinářského průmyslu. Obsahuje řadu předpisů k rozmanité a rychlé úpravě polévek, omáček, příkrmů, ... více
S námi je člověk 1963, Milan Daněk
Soubor sedmi povídek z prostředí ostravských havířů. více
Základní materiálové normy pro přípravu jídel v závodních jídelnách 1963, kolektiv autorů
Stravování, závodní jídelníček, příprava jídla, nutriční hodnota, normy. více
Dobrá rada pro každou domácnost 1962, Joza Břízová
Praktická příručka pro ženy, vedoucí domácnost, i všechny ostatní členy rodiny. Poradí nejen jak byt zařídit, ale i vytápět, uklízet, malovat, užívat v něm nejrůznějších spotřebičů elektrických i plynových, provádět rozm... více
Horní předpisy 1959, Emanuel Mráz
Praktická rukověť usnadňující správně uplatňovat horní zákon a předpisy podle něho vydané. Soubor nejdůležitějších předpisů pro hornické závody s citacemi, vysvětlivkami a odkazy. Je podán výklad horního zákona, soupis ... více
Radioisotopy v průmyslu 1958, Josef Kuba
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně 1952, Joza Břízová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Do druhé pětiletky 1951, Václav Svoboda
Dobová anotace: Vlastní životopis, ve kterém laureát stát. ceny a nositel Řádu republiky Václav Svoboda vypráví o svých letech učení za okupace ve vršovických železničních dílnách a líčí, jak po osvobození politické uvěd... více