Cyril Mika

autor obálek

15 knih
Vánoční pečivo 1973, Olga Davidová

Všechny druhy vánočního cukroví. více


Vydatné pokrmy 1972, Anna Straková

Pojednání o obecných zásadách správné výživy předchází vlastním předpisům, které jsou uspořádány do následujících oddílů: polévky, pokrmy z masa, vaječné pokrmy, pokrmy ze sýrů, luštěninové pokrmy, obilninové pokrmy, pok... více


300 polévek 1969, Pavel Příhoda

Polévky jsou specialitou české kuchyně. Aby jejich chuť nezevšedněla, je nejvhodnější vařit každý den jinou. Příručka, ve které jsou uvedeny abecedně nejrozmanitější předpisy na přípravu různých druhů polévek, dává k tom... více


Dobrá rada pro každou domácnost 1967, Joza Břízová

Další vydání encyklopedické příručky obsahuje nejrozmanitější pokyny a rady k vedení domácnosti, zařízení, vybavení a údržbě bytu, přípravě stravy apod. Je tu i poučení o šití, spravování a přešívání, údržbě předmětů oso... více


Rychle a chutně z konzerv 1966, Anna Straková

Vedle přehledu konzervárenských výrobků s ukázkami jídelníčků a upozornění na vady konzerv obsahuje příručka řadu praktických příkladů použití konzervovaných potravin a uvádí předpisy k jejich nejrůznější úpravě s řadou ... více


Domácnost 1960 1965, kolektiv autorů

Kapitoly: Naše životní úroveň v roce 1965, Jak svítit v nových bytech, Proč sklo na náš stůl a pro květiny ?, Polotovary v našich kuchyních, Vývoj elektrických spotřebičů pro domácnost v příštích letech, Novinky pro rych... více


Prověrky technické úrovně výroby 1965, Miloslav Wimmer

Brožura se obírá úkoly útvarů pro komplexní péči o jakost výrobků, jak to vytyčuje opatření vlády a ústředních orgánů, a různými formami technickoorganizačních prověrek v závodech. Odkazuje na sovětské zkušenosti, zejmén... více


Rodinné večeře 1964, Eva Horová

Hlavní náplní knížky jsou týdenní sestavy a předpisy jídel, uspořádaných podle ročních období. Výběr počítá hlavně se sezónními potravinami a rychlou úpravou pokrmu. více


Vaříme z polotovarů a konzerv 1963, Joza Břízová

Účelem příručky je usnadnit přípravu stravy v dnešní domácnosti využitím polotovarů a konzerv i jiných druhů výrobků potravinářského průmyslu. Obsahuje řadu předpisů k rozmanité a rychlé úpravě polévek, omáček, příkrmů, ... více


S námi je člověk 1963, Milan Daněk

Soubor sedmi povídek z prostředí ostravských havířů. více


Základní materiálové normy pro přípravu jídel v závodních jídelnách 1963, kolektiv autorů

Stravování, závodní jídelníček, příprava jídla, nutriční hodnota, normy. více


Dobrá rada pro každou domácnost 1962, Joza Břízová

Praktická příručka pro ženy, vedoucí domácnost, i všechny ostatní členy rodiny. Poradí nejen jak byt zařídit, ale i vytápět, uklízet, malovat, užívat v něm nejrůznějších spotřebičů elektrických i plynových, provádět rozm... více


Horní předpisy 1959, Emanuel Mráz

Praktická rukověť usnadňující správně uplatňovat horní zákon a předpisy podle něho vydané. Soubor nejdůležitějších předpisů pro hornické závody s citacemi, vysvětlivkami a odkazy. Je podán výklad horního zákona, soupis ... více


Radioisotopy v průmyslu 1958, Josef Kuba

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Vaříme zdravě, chutně a hospodárně 1952, Joza Břízová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Do druhé pětiletky 1951, Václav Svoboda

Dobová anotace: Vlastní životopis, ve kterém laureát stát. ceny a nositel Řádu republiky Václav Svoboda vypráví o svých letech učení za okupace ve vršovických železničních dílnách a líčí, jak po osvobození politické uvěd... více