Jana Marešová

autor obálek

9 knih
Cesta bílého jeřába: Za poznáním času člověka 2000, Eva Joachimová

Běh lidského života z pohledu čínské astrologie a medicíny. více


Egypťan Champollion 1999, Christian Jacq

Historický román popisuje důležitý úsek ze života francouzského vědce, kterému se podařilo rozluštit egyptské hieroglyfy. Těžce nemocný Champollion vypráví malé dceři své poslední dobrodružství, vysněnou cestu do Egypta.... více


Přemýšlení o světě 1998, Libuše Koubská

Kniha rozhovorů s bývalým ministrem zahraničních věcí vznikala v průběhu posledních tří let. J. Zieleniec odpovídá na řadu otázek týkajících se českého politického života, ale především odhaluje svůj pohled na svět a jeh... více


Diety při onemocnění lupénkou 1998, Jaroslav Hejzlar

V úvodním slově lékař-specialista vysvětluje podstatu onemocnění, prevenci lupénky a jejich recidiv a možnosti léčby, následuje tabulka doporučených a nevhodných potravin a 50 receptů na teplá i studená dietní jídla z do... více


Evropské dějiny pro děti 1997, Jacques Le Goff

Nádherně ilustrované dějiny pro děti. Konkrétně jde o přiblížení evropských dějin a evropské identity. V knize není načrtnuta jen historická linie, ale nachází se zde i polemika, zda vůbec existuje Evropa, jaké jsou její... více


Z korespondence 1997, Roman Jakobson

Osmdesát dopisů, korespondenčních lístků a telegramů spadá převážně do období Jakobsonova pobytu v naší republice, tj. 1920 - 1939. Jakobsonovi se jako jednomu z mála ruských emigrantů podařilo překlenout izolaci a aktiv... více


Jazyk genů: biologie, historie, evoluční budoucnost 1996, Steve Jones

Populárně-naučná publikace seznamuje srozumitelně i zábavně s genetikou jako vědním oborem, s její historií i budoucností. více


Český kalendář světců 1994, Petr Pracný

Čtení o životě světců uspořádané podle českého katolického kalendáře a doplněné abecedním seznamem přes 500 uvedených světců a geografickým rejstříkem pro cestovatele a poutníky. více


100 a 1 bramborových jídel 1991, Jana Frolíková

Recepty z brambor: polévky, saláty, hlavní jídla, přílohy a moučníky. Třetí vydání. více