Jana Marešová
autor obálek
9 knih Cesta bílého jeřába: Za poznáním času člověka 2000, Eva JoachimováBěh lidského života z pohledu čínské astrologie a medicíny. více
Egypťan Champollion 1999, Christian Jacq
Historický román popisuje důležitý úsek ze života francouzského vědce, kterému se podařilo rozluštit egyptské hieroglyfy. Těžce nemocný Champollion vypráví malé dceři své poslední dobrodružství, vysněnou cestu do Egypta.... více
Přemýšlení o světě 1998, Libuše Koubská
Kniha rozhovorů s bývalým ministrem zahraničních věcí vznikala v průběhu posledních tří let. J. Zieleniec odpovídá na řadu otázek týkajících se českého politického života, ale především odhaluje svůj pohled na svět a jeh... více
Diety při onemocnění lupénkou 1998, Jaroslav Hejzlar
V úvodním slově lékař-specialista vysvětluje podstatu onemocnění, prevenci lupénky a jejich recidiv a možnosti léčby, následuje tabulka doporučených a nevhodných potravin a 50 receptů na teplá i studená dietní jídla z do... více
Evropské dějiny pro děti 1997, Jacques Le Goff
Nádherně ilustrované dějiny pro děti. Konkrétně jde o přiblížení evropských dějin a evropské identity. V knize není načrtnuta jen historická linie, ale nachází se zde i polemika, zda vůbec existuje Evropa, jaké jsou její... více
Z korespondence 1997, Roman Jakobson
Osmdesát dopisů, korespondenčních lístků a telegramů spadá převážně do období Jakobsonova pobytu v naší republice, tj. 1920 - 1939. Jakobsonovi se jako jednomu z mála ruských emigrantů podařilo překlenout izolaci a aktiv... více
Jazyk genů: biologie, historie, evoluční budoucnost 1996, Steve Jones
Populárně-naučná publikace seznamuje srozumitelně i zábavně s genetikou jako vědním oborem, s její historií i budoucností. více
Český kalendář světců 1994, Petr Pracný
Čtení o životě světců uspořádané podle českého katolického kalendáře a doplněné abecedním seznamem přes 500 uvedených světců a geografickým rejstříkem pro cestovatele a poutníky. více
100 a 1 bramborových jídel 1991, Jana Frolíková
Recepty z brambor: polévky, saláty, hlavní jídla, přílohy a moučníky. Třetí vydání. více