PODVODNÍ UŽIVATELÉ
loupak, Koka ve svých příspěvcích píše o boji mezi "prodejci". Nemohu s ní nesouhlasit. Je zajímavé, že se tu strefujete hlavně do těch, kteří zde působí již delší dobu. Zmiňujete např. uživatele gotzura. Podvedl snad někoho? Neposlal slíbené? Mám s ním opakovanou zkušenost, sehnal prakticky nesehnatelné a za žádné "přemrštěné" ceny. Vždy všechno přišlo, tak jak jsme se spolu domluvili. Nevidím na jeho počínání nic špatného...
Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 10:34
AD: siena
Prvú knihu,ktorú som kúpil na DK bola práve od gotzura. Nebola najlacnejšia,ale bola to dobrá cena (dohodli sme sa na zľave) Kniha bola v 100% stave a všetko bolo OK. Kniha je dodnes nezohnateľná. Ja sa na gotzura nemôžem sťažovať,práve naopak som s kúpou aj jeho prístupom veľmi spokojný.
Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 12:35
Loupaak: Protože jak jsem stará, tak jsem blbá. :) Byl první člověk, který se mi tady ozval na inzerát, komunikace byla v pohodě a prý hned pošle peníze. Tak jsem si tak nějak naivně myslela, že slovo splní. Vzhledem k tomu, že jsem knihu dostala v pozůstalosti po strýčkovi, tak jsem vlastně přišla jen o peníze za poštovné. A iluze samozřejmě. No... poučení pro příště.
Newtory, má první byla také od něj:) Přesně jak píšete, kniha v perfektním stavu, excelentně zabalená, poslaná v termínu, na které jsme se domluvili. A ceny? Vždyť mě ty knihy nikdo nenutí kupovat, sama se rozhoduji. Mám zkušenost, že jsem slušně odmítla knihu za nabízenou cenu a přitom od stejného uživatele koupila nějakou jinou...
Dobrý večer,
před časem jsem zde psala o podvodném uživateli s nickem redjaguar. Dnes se mi ozvala PČR, kam jsem dávala oznámení, že již mají další 3 podvedené a že je to na dobré cestě paní "přistřihnout křídla". Redjaguar (případně působí i pod nickem sonni), měla promyšlený systém podvádění - poslala č.ú. eshopu, kde si objednala zboží a podvedený jí zaplatil přímo její objednávku na daném eshopu. Proto každého podvedeného prosím, aby si případně projel č.ú., na který jste platili skrz google či jiný vyhledavač a třeba zjistíte, že se jedná o stejný typ podvodu, možná i stejného podvodníka. Pokud ano, prosím o kontaktování na můj profil, PČR shání další podvedené. V poslední době je tu těch podvodníků nějak moc, je třeba se začít bránit :-).
Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 20:54
Ramira: ja bych od Vas pohledávku na p.Ladislava odkoupil. Pokud budete mit zajem napište mi do zpráv. Jiri L.
To jako vážně?
Respektuji, že Bazar je na odpovědnosti každého uživatele. Přesto bych ráda poprosila, správce stránek a moderátory, aby se jím začali zabývat. Dle mého, aktivity některých uživatelů už takříkajíc překračují jeho "hranice" a poškozují celkový náhled na DK...
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 10:31
Vážně. Na postoupení pohledávky neni nic špatného, ani nezákonného, dokonce ani nemorálního.
jiriluk, to jistě ne, také to nepíši. Jen si nemyslím, že DK je to správné místo na podobné aktivity.
jiriluk = Bastardo= Houbar25 = to aby se nezapomnělo- naoko slušňáček , jinak leváček :-))
Rád si všímá všech ostatních komentářů, pravdu o sobě slyší nerad:-)
předevčírem v 20:33:17 uvedl,že není chlap-proč tedy má jinde účty ?:-)) když teda nepodvádí a nelže?:-))
Proč teda on může koupit knihu za 100,- a obratem prodat za 1100,-:-))) když teda on není překupník,což se tady rovná podvodník:-D
Text příspěvku byl upraven 17.07.16 v 10:02
Je mi s váma do smíchu, fantasmagoři, lháři, překupníci a podvodníci, ti jsou moji :-))
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 10:02
Může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi databází a kšeftováním? Začínám mít dojem, že jen v počtu písmen.
Je to kšeft, mám taky ten pocit. Poptávku jsme zadali jednou jedinkrát a co se stalo? Téměř všichni z těch, který jsou vypsaný výše se ozvali během pár minut s neuvěřitelnými nabídkami za horentní sumy - takže si udělejte obrázek sám...
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 10:22
Znám rozdíl mezi podvodníkem a obchodníkem. Podvodník si objedná knihu a okrade duverivou paní. Obchodník zaplatí.
Podvodník se tady rovná překupník a lhář :-))
Podvodníkem nazvu někoho, kdo nepošle knihu, za kterou inkasoval, to se tady ale vlastně nestává v týhle Diskuzi :-)
Ramira: Příště doporučuji skutečně jiný postup s platbou předem.
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 10:36
tenax: zloději, podvodníci, lháři, spekulanti, hochštapleři - ti nikdy, NIKDY neopomenou využít možnost lhát, krást, podvádět a vlezou všude tam, kde tu možnost dostanou. Někdy se jim přímo sama nabízí - zde například v možnosti mít vícero uživatelských profilů.
Rozhořela se nám tady válka antikvářů či nekalých překupníků a já jen s údivem sleduji, jak si může někdo založit nový profil a přes něj si zde vyřizovat s dalšími víceprofilovými uživateli (tedy se stejnými pokrytci, jako je on) účty za období, kdy ještě údajně ani nebyl uživatelem DK. A jak administrátor webu tomu nečinně přihlíží.
Vím, že antikvární prodej knih je pro některé bezskrupolózní lidi dobrý kšeft; nedávno mi pracovník jedné "vyklízecí" firmy vyprávěl, jak jsou některé antikvariáty a bazary přímo živé z vyklízení pozůstalostí, kdy jim připadnou celé knihovny, a ještě si za tu práci nechají od pozůstalých dobře zaplatit.
Protože také nabízím v zdejším bazaru knihy k prodeji, nebyla bych ráda, kdyby ta služba odsud zmizela. A pochopím, když se tak stane.
Zatím však jenom prosím všechny zájemce o koupi kterékoliv mé knihy, aby mi psali POUZE TEHDY, KDYŽ MAJÍ ZÁJEM SI TU KNIHU KOUPIT. Prosím, neobírejte mě o čas, který po vašem předstíraném zájmu věnuji vyhledání knihy, kontrole knihy, korespondenci s údajným zájemcem - a ten se pak ani více neozve. Nevím, co na mě testujete, zkoušíte, jestli prověřujete, zda já jsem já, a kontrolujete si, zdali mám pořád stejné kontaktní tel. číslo? V posledních týdnech bylo takových případů vícero (naposled včera bbarun), a vždy jen od uživatelů, kteří se právě zaregistrovali nebo jsou tady déle, ale v bazaru nemají ani jediný záznam - je to už únavné!
Děkuji za pochopení :=)
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 10:38
Překupníkům přeju hodně oškubaných zákazníků a následně (díky těmto oškubaným) taky hodně kšeftů s třeba až 1000% zisky :-))
Chatovat se na téhle diskuzi moc nedá :-D, ahoj :-)
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 13:03
Koka: oceňuji vaši schopnost "číst mezi řádky".
Ramira: pohledávku rozhodne koupím.
Koka, jen k poslednímu odstavci, jinak není co dodat. O podobném podezřelém prověřování, resp. tahání osobních údajů, se mi už zmínila jedna uživatelka. To už nejspíš nebude náhoda!
koka: napsala jste za mě tu klíčovou větu "A jak administrátor webu tomu nečinně přihlíží. "
Připomíná mi to tu scénku s Kaiserem a Lábusem - Nepřišly gumičky. A co na to počítač? Mlčí! Tak všechno vylejt!
Právě proto si myslím, že zrušení funkce bazaru (ke smůle těch slušných a poctivých) by bylo řešením mnohých několikanásobných profilů, zlé krve a zklamaných podvedených uživatelů.
I já jsem proti zrušení Bazaru. Moje zkušenosti jsou sice velmi omezené, knihy zde neprodávám, ale jen velmi zřídka objevím v nabídce knížku, která je nedostupná jak v e-shopech, tak jiných antikvariátech. Zatím jsem nezaznamela sebemenší problém, platím vždy předem v důvěře, že o "akci", jakou dnes pro mnohé fyzická přeprava knihy na poštu představuje, žádám člověka, který je na tom ve vztahu ke knihám a lidem obdobně jako já.
Kdyby byl problém s vícenásobnou registrací jednoduchý, jistě by ho Dan dávno vyřešil. Ale on (ten problém), takový není a nikdy být nemůže, právě naopak s postupující diverzitou přístupu k netu se dále šmodrchá.
Myslím, že dostatečnou prevencí může být toho diskusní vlákno, kde mohou ti, kteří v bazaru narazili na nečestné jednání, výslovně uvést přezdívky kšeftařů. Kteří budou existovat vždy a všude.
Text příspěvku byl upraven 16.07.16 v 12:11
Vložit příspěvek