Technické potíže?
Mnohde nejde na DK vložit odkaz tak, aby byl funkční.
Zkoušel jsem to u Vašeho článku. Vložil jsem Váš odkaz do komentáře k Vašemu článku, a ejhle, náhle funkční (pokud byl vložen v komentáři) byl.
Asi bych si na Vašem místě otevřel DK ve dvou oknech, v jednom článek, ve druhém nový komentář k němu, a prostě bych do toho prvního komentáře všechny odkazy ze článku překopíroval. Zachoval bych pořadí, aby čtenář nebyl zmaten. Na závěr bych na konec článku připojil větu: Funkční odkazy najdete v komentáři. Není to nejčistší řešení, ale je to řešení funkční.
kapr: super nápad, moc děkuji za pomoc, hned jsem to takto udělala a jsem hned spokojenější :-)
Nejen v přečtených knihách. Stejně žánry nefungují i v knihotéce a v ćhystám se číst...
Mam dotaz, ktery uplne nezapada, ale treba poradite.
Pridavala jsem prectenou knihu do vyzvy a vsimla jsem si, ze mi "zmizela" jedna kniha z vyzvy 2016. Vyzva ted neni kompletni, prestoze jsem ji v roce 2016 dokoncila. Mate radu, jak knihu zpetne pridat?
Je to malicherne, ale rada bych vyzvy mela kompletni. :)
Jsem si jista, ze chyba je na me strane..
Jeste bych doplnila, ze se jednalo o tema Kniha o pratelstvi a mela jsem tam knihu Harry Potter a vezen z Azkabanu.
Nevím v čem je chyba, ale když dám v knihotéce filtr řazení dle roku vydání originálu vzestupně, tak mi to najde nejstarší knihu 1973, ale to je blbost, protože mám v knihotéce i daleko starší věci. Teď jsem koukal a třeba Pán světa od Bensona je z roku 1913 (originál 1907)....
LordSnape - Když si dám svůj profil, a pak knihotéku, tak tam vůbec žádné filtrování nevidím, ... ?
Nerozumím otázce. Každý zřejmě píšeme o jiné položce v menu. ?
LordeS, zkoušela jsem...nevím jistě, ale problém může být v tom, že u knih chybí rok vydání originálu. Alespoň jsem to zjistila při svém seřazení...
Text příspěvku byl upraven 28.02.18 v 07:45
Kapr, filtrovanie je pod „kapr - Knihotéka 465“
https://www.databazeknih.cz/knihoteka/kapr-182647?genre=&razeni=rov
Naias
Já snad musím být slepý! Děkuji!
tsal
Opak - knihy bez roku vydání nakonec - by mi dával větší smysl, a rozhodně by mi byl daleko sympatičtější.
Jo přesně. Asi bych při tom řazení taky použil to, že by bez zadaného orig. roku byly ty knihy až na konci... Ta nula je na pěst. Ale tak já nejsem programátor a nevím, zdali by to šlo nějak ošetřit.
Mám dotaz - zkoušeli jste v poslední době někdo vkládat knihu bez ISBN? Já jsem to teď dvakrát zkoušel s uvedením zdrojového webu jako obvykle, ale systém to nebere...
Musvar - to není žádná technická chyba. Jen dobře, že se tu upravilo vkládání knih bez ISBN. Je to opatření proti uživatelům, kteří sem notoricky museli vkládat knihy, které neexistují a nikdy nebudou. No, nakonec vy jste na to přišel jak se zdroj vkládá, ne?
Text příspěvku byl upraven 10.03.18 v 18:57
pobijecmuch - ale pokud vím, tak i dříve se vkládal odkaz na zdrojový web, jenom to fungovalo bez chyb. Už se mi daří knihy se zdrojovým webem vkládat, ale pokud po vložení chci ještě knihu dodatečně upravit, například doplnit k ní fotku obálky, tak systém znovu žádá ISBN a odmítá obálku nahrát. Nevím, v čem je problém, ale moc uživatelsky komfortní to není.
Musvar - uznávám, že vložení vydané knihy bez ISBN nemusí být nyní komfortní, ale toto opatření je děláno hlavně na ty uživatele, kteří tu vkládají knihy, které teprve vyjdou. Denně se tu muselo mazat několik nesmyslů a různých výmyslů. Tedy za uvedené opatření se může poděkovat těmto lidem. Osobně si myslím, že pan majitel již pracuje na určité úpravě a vylepšení.
Text příspěvku byl upraven 10.03.18 v 19:13
OK, chápu. Já jsem se spíš divil, že je vůbec možné vkládat knihy dřív než vyjdou, nepřijde mi to moc rozumné. Předpokládám, že doplňující údaje půjdou přidat po oficiálním schválení vložené knihy, ale kdo to má zpětně hlídat. Tak snad se nějaké technické vylepšení vymyslí.
Musvar - souhlasím s vámi. Knihy, které dosud nebyly vydány, tak vlastně nejsou ještě knihy. A osobně bych tyto plánované knihy k vydání zde zrušil. Jenom zde dělají problémy a spoustu chyb. Jenže je tu pár uživatelů, kteří se ohání, že chtějí vědět na co se mají těšit. Asi si plánované knihy k vydání neumí u prodejců najít.
Jiné knižní databáze plánované knihy k vydání neuvádí, u nich platí, že kniha je knihou, až ji můžou otevřít. :-)
Vložit příspěvek