Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

R.E.M.
R.E.M. 01.10.2023 v 10:57

O nevhodném zvětšení a tím nekomforním vzhledu se tu už diskutovalo.
Vrácením do původního stavu by se zamezilo mj. i tomu, aby delší slova jako „Mitochodrie" či "Fenomenální" se rozsekla na dva řádky - zejména na mobilech je "roztáhnutí" uživatelsky nepřívětivě.
Přimlouvám se za zmenšení na původní hodnoty.

Text příspěvku byl upraven 01.10.23 v 11:45

Sitting-Bull
Sitting-Bull 01.10.2023 v 13:49

Mně zvětšení písma rozhodilo na mobilu na dva zpoloviny se překrývající řádky i "Koupit", "Koupit e-knihu" a "Bazar", takže proklik na "Koupit" prakticky nejde použít. :-( Z uživatelského hlediska to vede k tomu, že sem chodím méně často a pokud, tak z PC. To zvětšení písma byl fakt nešťastný nápad. Kdo chtěl, mohl si web na mobilu zazoomovat i předtím, ale zmenšit se ten web na mobilu jednoduchým způsobem nedá a to je na houby. Takže nad zmenšením na původní hodnoty bych taky zaplesala.

Janadvorackova
Janadvorackova 01.10.2023 v 17:33

Mně se tím roze.... úplně všechno.

Skallarix
Skallarix 01.10.2023 v 17:41

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Janadvorackova
Janadvorackova 01.10.2023 v 17:48

To mě zaujalo. Zkusila jsem si upravit inzerát a nic podobného se mi neděje. Zatím :).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.10.2023 v 18:12

Zlatíčka moje, hrabe mi nebo z výsledků vyhledání zmizela "část díla"? Nebo je někdo našel někde schované? Psali o dočasné nefunkčnosti pokročilého vyhledávání. Jenže tohle předtím nepatřilo sem, takže by to nedávalo smysl. Bylo to normálně v zalozkách vyhledávání :(
Moc dík :)

pobijecmuch
pobijecmuch 01.10.2023 v 18:28

Mně zvětšení písma velice vyhovuje a nemám s tím problém. Zřejmě nový systém je postavený pro klasické prohlížeče PC a ne pro telefony. Na to má být aplikace.

Lenko - části díla vidím. Zadat název povídky - Hledejte ... - knihy a vedle je - části díla

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.10.2023 v 18:39

Pobijecmuch: aha, už vím, kde je problém.
Zadala jsem kousek názvu povídky a nic mi to nenašlo.
Zadala jsem jinou, jednoslovný název, ukázala se tam ta rozdvojka knihy/části děl.
Tak jsem zadala znovu původní povídku celý název, a zase to nic nenašlo.
Asi to tedy ještě blbne a najde jenom něco. Takže to tam je, jenom jsem to zatím zkoušela na povídkách, do kterých se vyhledání "nechtělo". Hodí to hlášku, že tady není kniha tohohle názvu. Jenže já přece nehledám knihu. Hmm, není možné, že to blbne právě z tohohle důvodu? Že je to v jednom a výsledky se prostě mezi sebou perou, tak si vyhledávání řekne "Na tohle vám kašlu!"...
Dík za pomoc :)

Text příspěvku byl upraven 01.10.23 v 18:59

siena
siena 01.10.2023 v 19:19

Lenka.Vílka, musí se kliknout na Knihy...

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.10.2023 v 19:25

Siena: á! Moc děkuji! Tak tohle řešení by mě nenapadlo. Je to trochu krkolomné a nelogické, když se dozvím, že to nic nenašlo, abych znovu klikla na knihy, když je záložka "živá", abych to tam našla...
Ale vyřešeno. A to je hlavní. Matoucí, ale vyřešené.
Moc dík :)

siena
siena 01.10.2023 v 19:51

Taaak, není to úplně intuitivní, ale za ta léta už jsme zvyklé, ne?:) Zkoušela jsem pokus/omyl a náhodou to vyšlo:-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.10.2023 v 20:01

No, to jo, jsme :D ale i tak to občas překvapí...

Text příspěvku byl upraven 01.10.23 v 20:01

Sitting-Bull
Sitting-Bull 01.10.2023 v 21:24

To Pobijecmuch: Na PC jsem si to zmenšila pomocí kolečka na myši, jenže na PC to zmenšit jde prostě rychle a jednoduše, proto si na zbytečně velké písmo na kompu nestěžuji, prostě si to pořeším jedním klikem. Problém je právě na mobilu, kde musím složitě do menu appky prohlížeče a pak zase nastavovat zpátky na všechny ostatní stránky. Ono i na kompu to přenastavuju sem a tam, ale jak říkám, tam nebrblám tolik, bo to je jedním klikem. :-)

m.gray
m.gray 01.10.2023 v 22:07

Nelze vyhledat nakladatelství. Při zadání názvu nakladatelství systém vyhledává knihy.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.10.2023 v 22:13

Ha! Takže už to dává smysl. Když se něco hledá, cokoliv, automaticky to napíše, že kniha neexistuje, když nic s tím názvem neexistuje. A potom se musí kliknout do toho, co hledám. M.gray klikni do ostatní jako dřív, ignoruj tu hlášku a máš vydavatele :)
My to spolu dáme dohromady! :)

R.E.M.
R.E.M. 02.10.2023 v 08:27

pobijecmuch:
Ad „pro mobily má být aplikace"
Ne každému vyhovuje stahovat si desítky aplikací a zaplňovat zbytečně paměť. Spousta aplikací je uživatelsky horší než web.

Aplikace DK se řešila opakovaně a uživatelé konstatovali, že není dobrá. Došlo ke změně? Je nyní aplikace DK plně funkční a srovnatelná s webem?

Atlantis
Atlantis 02.10.2023 v 09:41

Zdravím, možná se to tu už řešilo (diskuze je dost nepřehledná), ale na novém webu mám dva problémy, třeba mi někdo poradíte. Když "právě čtenou" knihu označím jako přečtenou, nevyskočí okno pro napsání komentáře a hodnocení. Musím pak na stránku knihy a upravovat. A další nepříjemnost je ve Čtenářské výzvě - odkazy na inspiraci v žebříčku a diskuzi fungují u přečtených, ale ne tam, kde mi ještě kniha chybí. Jsou nějaká řešení? Ví se o těchto problémech? Popřípadě mě prosím nasměrujte, kam se můj příspěvek hodí více (viděl jsem zmínky o jakémsi "Napište nám", ale to nevím, kde hledat.)

Sitting-Bull
Sitting-Bull 02.10.2023 v 10:02

To Atlantis: "Napište nám" je v zápatí každé stránky DK, stačí jen dorolovat úplně dolů a tam je to prostřední link hned pod obrázky FB, Instáče a Twitteru.

Atlantis
Atlantis 02.10.2023 v 11:02

Aha, tak tam jsem opravdu nehledal :D díky

Marthas
Marthas 02.10.2023 v 14:00

To Dan: Ráda bych vysvětlení, proč momentálně pokaždé, když kliknu na další vlákno diskuse, se mi otevře v novém okně. Takhle mám otevřeno 6 oken a jen Dk z toho zabírá 4, pěkně pitomé, dřív to tak nebylo. Pozoruju dnes.

Majsha
Majsha 02.10.2023 v 15:31

Danovi a ostatním: Jestli chcete poslat bazar do háje, tak to udělejte rovnou a neplaťte za úpravy webu, které bazar jen komplikují. Co jsem na databázi, inzeráty rapidně ubývají. Podívejte se, kolik inzerátů je na Trhu knih, který já mimochodem považuji za neseriózní web. Co jsem na databázi, tak jen zdražujete a prodej knížek komplikujete. Ztrácím chuť inzerovat, když mě to stojí čím dál víc peněz, ale nakupuje tady čím dál méně lidí, protože tady čím dál méně lidí inzeruje. Všechno jen komplikujete, inzerování tady mě stojí čím dál více času. A teď plno věcí ani nefunguje. Nový web? Proč? Je to zpomalené a nefunkční! U sérií se zobrazují jen první tři knihy. Z Rozjednaných se nedostanu na poptávku. U inzerátu se mi nezobrazuje poptávka. Najít knížku v archivu je časově náročná záležitost. A když ji chci prodloužit, musím prodloužení ještě potvrdit. Když chci knihu upravit, musím navíc kliknout na kolečko, které mi dá jedinou nabídku - upravit, kam musím znovu kliknout. Jako proč? Kdo to vymyslel?
Pokud chcete něco měnit, vylepšovat by se dalo. Mnoho věcí funguje na Trhu knih mnohem lépe. Ale to vám je zřejmě jedno. To je tak, když někdo rozhoduje a "vylepšuje" něco, co sám nepoužívá. Zeptal se někdo uživatelů, s čím tady nejsou spokojeni, co by se dalo udělat lépe? Pochybuji. To by to asi takto nevypadalo.
Používáte bazar pro inzerci antikvariátu. Ok, ale uvědomte si, že aby to k něčemu bylo, potřebujete tady mít inzeráty. A ty tady nebudou, když uživatele od inzerování a prodeje odradíte. Pak sem nebudou chodit ani lidi nakupovat a odkazy do antikvariátu budou k ničemu.

Text příspěvku byl upraven 02.10.23 v 22:47

jelito
jelito 02.10.2023 v 16:42

Majsha - jen tak namátkou jsem tu skoro vod začátku
1) bazar na tomhle webu je jen doplňková funkce takže srovnávat se specializovaným webem je nevim nevim... zdražilo se asi 2x za nějakých 6 let? šílené že?
2) když se spustí novej web tak je logické že prvních pár týdnů se budou vychytávat mouchy jinak to ani nejde- důvod k novýmu webu asi nebude jeden a myslím že zrovna vy do toho asi moc nevidíte
3) co znamená že se z rozjednaných nedostanete na poptávku ta je snad o záložku vedle ne? nebo že se u inzerátu nezobrazuje poptávka znamená co?
4) v archivu je nahoře vyhledávání takže jakejkoliv titul se najde za 2 vteřiny
5) série zobrazujou všechny knížky pod 3. je reklama stačí jen trochu popojet ale proč popojíždět když tady můžu dštít síru na všechno hned že jo

siena
siena 02.10.2023 v 17:08

Lenka.Vilka, m.gray, zkrátka klikat, klikat, klikat...

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.10.2023 v 18:00

Asi jedině tak :)

vladimir3043
vladimir3043 02.10.2023 v 18:16

Jelito: Tak předně i ve vašem příspěvku je několik nepřesností, vy bazar soudě dle hodnocení vůbec nepoužíváte, nemáte s ním zkušenosti, ale vyjadřuje se k němu.

1) Zdražovalo se tu několikrát, nejdříve byly inzeráty zdarma na neomezeně dlouhou dobu, pak byly kredity za 1,--Kč také na neomezeně dlouhou dobu, posléze už za 2,--Kč, pak za 3,--Kč a nyní už jsou za 4,--Kč. Poslední zdražení proběhlo potichoučku tak, že se to ani nikde neoznámilo. Poslal jsem šablonou 150,--Kč jako vždy a obdržel 30 kreditů namísto 50 a tak jsem se dopátral, že došlo k opětovnému zdražení a zaplatil za kredit 5,--Kč. Velmi korektní přístup, 20.07. jsem obdržel 50 a 22.07.2023 už 30 = tento den nebo 21.07 se tedy naposled zdražovalo. (Kdy se mezitím vychytrale vymyslelo, že po 3 měsících spadnou do archivu a následně se budou za archivu vystavovat na 6 měsíců už si přesně nepamatuji, ale myslím, že to přišlo s nástupem 2,--Kč kreditů = to je další zdražení.)

2) Ohánět se neustále tím, že bazar je zde jen doplněk je už trapná a hloupá výmluva, bazar vám zde celou DK velmi dobře finacuje, potažmo zvyšuje návštěvnost, takže doplněk jen kdy a jak se komu hodí do krámu. Ale chápu, vy jej nevyužíváte, ani nic za používání DK neplatíte. My si ale zde platíme 4,--Kč jen za vystavení na 3 měsíce (z archivu na 6), nic víc pro úspěšnější prodej DK už neudělá a ve finále a ve velkém množství je to dost velká částka natolik, aby bazar nějak fungoval a nebyl už týden ochromený, zbytečně obstrukční a částečně nefukční. Ano, hledáček archivu nám před pár dny díkybohu přidali, ale až po více stížnostech, že jinak je rozložený archiv po stránkách po 40 ks k ničemu při větším objemu knih v něm uložených.

3) Zdražovat se samozřejmě může, hlavně když je silná poptávka, ale to že, zdejší nabídka inzerátů spadla více jak o třetinu, tomu moc neodpovídá a navíc je to pak silně kontraproduktivní pro samotnou DK. Spousty nováčků to tady zkouší, zaplatí-vyhodí pár kreditů za vystavení, někdy k tomu i zdvojeně a až po čase zjistí, zda se jim to tu vyplatí nebo ne. Klesající nabídky inzerátů ale o něčem svědčí. Sám mám v archivu několik tisíc inzerátů, u kterých jednotlivě zvažuji, zda je zde vůbec má smysl tady ještě vystavovat.

4) K tomu všemu ještě jako bonus ta podpásovka s online-antikvariátem viz. můj nový příspěvek v sekci bazar. Kdybyste si tady za něco zde platil neustále více a více, tak byste byl také rád, aby to fungovalo k vzájemné spokojenosti. Slova o pohřbívání zdejšího bazaru se mi vůbec nezdají přehnaná. Máme nyní na trhu tři velké konkurenční hráče s antik knihami, kteří potřebují prodávat a tak není divu, že po neúspěchu obsadit zdejší bazar jedním, se sem dostává do hry najednou druhý. :-) A třetí obsadil trhknih, ale tam alespoň platí to, co všichni. Ale jo, ať tu klidně je, ale ať má tedy stejné podmínky jako my ostatní zdejší prodejci. Jinak operoval chvíli i na TK, ale po krátké době ze dne na den zmizel.

Text příspěvku byl upraven 03.10.23 v 20:15

Vložit příspěvek