Kniha od veřejně známé osobnosti (ne spisovatele)
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Katuška88, je to vidět, že nebaví...Václav Havel byl dramatik, takže jaksi nesplňuje zadání...
Já to vím, že psal dramata, ale je to "spisovatel a dramatik", ale každý ho zná jako výjimečného prezidenta, takže nevím, proč by nesplňoval zadání...
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 22:09
To bychom mohli polemizovat o tom, že každý, kdo vydá nějakou knihu, tak se "může nazývat spisovatelem" a nesplňoval by zadání nikdo.
Pro mne je p. Havel v očích veřejnosti hlavně prezident, i když se psaním začal samozřejmě dříve.
Nechme toho, je to každého věc, kterou knihu a z jakého důvodu si vybere, toto si myslím do této diskuse nepatří
Kdo vydá nějakou knihu? Ale máte pravdu Katuška88, nechme toho...
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 22:24
http://www.databazeknih.cz/knihy/40-dni-pesky-do-jeruzalema-262550 co třeba tato? :)
Novak Djokovič - "Naservírujte si vítězství" krásná kniha o jeho dětství, prožití války, o jeho začátcích, zdravotních problémech až po návod, jak žít zdravěji a co jíst.
Zachraňte si život s Hankou Kynychovou - čtivá knížka o zdravém životním stylu, proložená reklamou na různé celozrné výrobky a spotřebiče.
Ahoj, kam byste zařadili knihy od Báry Štastné (blogerka, redaktorka, ale už vydala 2 knihy)? Český spisovatel nebo lze zařadit i pod veřejně známou osobnost?
Svědectví - Paměti Dmitrije Šostakoviče! Strhující stejně jako jeho hudba...
Mým marodům a Zaříkávač nemocí od Hnízdila.
Původně jsem chtěla napsat knížky od Jaroslava Duška (Ze mě, Tvary tmy), ale ten má spoluautorku Pavlínu Brzákovou.
Friedrich Nietzsche byl spíš filozof než spisovatel? Protože to právě čtu a tak mě napadlo, jak to je vlastně s filozofy. Protože spisky psali, ale že by to byli vyloženě spisovatelé (teda až na pár výjimek jako třeba Voltaire)?
http://www.databazeknih.cz/knihy/p-s-267961
Aňa Geislerová P.S.
Mě ta kniha pobavila, vřele doporučuji :)
Christiane F.: Můj druhý život ?
"co bylo dál" po My děti ze stanice ZOO :)
Vložit příspěvek