Kniha poprvé vydaná v roce 2016
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Knížka "Léto, kdy jsme se potkali" od Robin Constantinové. Jen mi nejde do hlavy, že by takovouhle obyčejnou knížku vydali v květnu v New Yorku a už za dva měsíce i u nás? Nevíte náhodou někdo, jestli je opravdu poprvé vydaná (beru to v původním jazyce) roku 2016? Díky za radu :)
rysavas: Podívej se do knihy, jak bývají údaje o anglickém názvu, vydavatelství,... Tam by měl být rok, kdy byla kniha vydána u nás i ve světě. :)
sola_lupa tam to právě uvedené je, ale já si pořád říkám, že ta pravděpodobnost tak rychlého českého vydání hned po tom v N.Y. mi přijde skoro nereálná. Kdyby to byl nějaký bestseller, tak možná, ale tohle je taková řadová knížka, proto mi to přijde divné i když si tu informaci čtu v knize.
rysavas: Je pravda, že je to neobvyklé a nesetkala jsem se s tím asi, ale nemožné to asi není. Navíc, bych se řídila tím, co je v knize. A i dle anglických serverů vyšla až tento rok.
Pro milovníky kuchařek můžu doporučit např. Deliciously Ella Every Day (Lahodně s Ellou každý den) :-)
Prosím vás, když čtu knihu v angličtině a do češtiny ještě nebyla přeložená, jak si jí můžu přidat zde na databázi? Můžu vytvořit novou knihu, i když v češtině vydaná ještě nebyla? (a možná i dlouho nebude..?)
Kamcatak: Ne, sem se smí přidávat jen tituly, které vyšly v češtině, nebo slovenštině, pokud vím.
scr00chy: to tedy znamená, že když čtu takovou knihu v AJ, tak si jí do výzvy nemůžu přidat? :( To je teda blbé, být odkázán jen na ty přeložené a české :(
Kamcatak: Bohužel ano, ale tak pokud čtete knížky v angličtině, doporučuju web Goodreads, což je vlastně anglická obdoba Databáze knih s tím rozdílem, že tam jsou knihy ve všech jazycích. A mají tam taky čtenářskou výzvu, i když jen prostou (člověk si jen vytyčí cíl, kolik knih chce daný rok přečíst).
Doporučil by někdo nějaké dobré sci-fi, které u nás poprvé vyšlo v roce 2016? Originál klidně může být starší.
monika5849 - zadání je: kniha poprvé vydaná v roce 2016, takže spíš asi nee :)
Nevím jestli se to počítá, když v originále vyšla na konci roku 2015 a v češtině v roce 2016, ale mám knížku Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)
dee7 + monika 5849: tahle otázka tu byla již řešená, je to na každém jak si to zvolí. Jelikož je to české čtenářská výzva, může to být kniha, která u nás vyšla r.2016 ale originál kdykoliv dříve.
Jelikož málo která kniha se stihne přeložit do CZ ten samý rok, kdy vyšel originál. Takže já bych klidně knihu, která vyšla u nás letos, ale originál 2015 zvolila bez problému...
scr00chy: nemá moc dobré ohlasy, ale mě se líbil Let 305. Anebo počkej na Dust (poslední díl trilogie Silo, pokud jsi četl předchozí)
v3v3: Trilogii Silo jsem už četl před lety v originále, ale Let 305 nevypadá úplně nejhůř. To možná zkusím.
Ahoj, je možné použít toto?
http://www.databazeknih.cz/knihy/ready-player-one-hra-zacina-290983
SimaX: Řekl bych, že ne, jelikož první české vydání RPO bylo už v roce 2012.
Vložit příspěvek