Obecně o Čtenářské výzvě 2016
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Nesmieš klikať na ten štvorček, ale na slová „Čtenářská výzva“. Hodí ťa to na stránku, kde si vyberieš kategóriu.
výzvu zkusím. čtu víceméně nahodile, čili bude zajímavé sledovat, jak to dokážu naroubovat.
Jdu do toho. Je to pro me prilezitost patrat po knihach, ke kterym bych se treba jen tak nedostala.
Pobavil este niekoho mail o tom, ze si ma vymazat pridane knizky len preto, lebo sa spravcom stranky nezda, ze by niekto 3.ledna mohol mat precitane uz dve knihy? :-)) :-)
Text příspěvku byl upraven 03.01.16 v 18:30
moneta - jsem ráda, že nejsem jediná :-)
Přečíst ne příliš obsáhlou knihu za den ve dnech volna pro některé skutečně není problém, trochu se mě to dotklo :-)
Někteří uživatelé ale údajně výzvu špatně pochopili a měli v ní třeba 5, 10, 20 knih, proto ten mail...
Přesně tak, proto jsem pro jistotu napsal všem, co měli dvě a více knih (tolik lidí to zase nebylo) :)
jasně, jdu do toho. Po návratu do práce po rodičovské sice není tolik času a místo 2-4 knih týdně dám spíš 2 měsíčně (a ještě budu ráda), ale tohle půjde :)
Může se počítat i kniha rozečtená vloni a dočtená letos?
Líbí se mi, že to letos Databáze knih rozjela v tak velkém stylu - loni jsem si musela vytvořit seznam sama, a knihy jsem taky těžce hledala :D. Asi se i zúčastním, jen mi přijde jako škoda, že jsou to z docela velké části knihy, které byly už v loňské výzvě, kterou jsem splnila úplně celou, takže u některých budu muset vymyslet něco jiného (o výzvě loni psala Sluppka http://www.databazeknih.cz/blog/ctenarska-vyzva-2015-2991 ), i když pro rok 2016 vznikla úplně nová výzva.
Každopádně díky! :)) (pokud mi těch knih bude málo, nakombinuju to nějak i s tou druhou výzvou :D)
Možno ste tam namiesto blbostí, ako kniha pod 200 strán, mohli dať napr. nejakú "povinnú" dystopiu - aspoň by sa každý, kto už podľa toho chce ísť, zaručene zamyslel nad niečím závlažnejším :)
Já teda nevím, ale mám v plánu do výzvy zařadit i knihy, které jsem začala číst loni, ale dočetla letos. Navíc na blozích zaměřené na knihy často nachází víkendová čtení, kdy lidé fakt celý víkend čtou a přečtou i několik knih. Pokud si do výzvy ale zařadili knihy, které teprve chtějí číst, tak pak to chápu.
Jinak já se zapojím, ale úplně jinak než bylo zamýšleno :). Nemám ráda, když se mi říká co mám číst, a proto budu číst to, co chci já a paak zjišťovat, jestli kniha náhodou nesplňuje nějaké zadání.
Ráda bych si zapsala Dívku ve vlaku a marně přemýšlím, do které kategorie ji zařadit. Poradíte někdo? Jediné, co mě napadá, je knížka, která byla zfilmovaná - Dívka ve vlaku by měla vyjít v září 2016. Pokud někoho napadne něco jiného, velmi to ocením :)
Mam dotaz jestli do vyzvy muzu pocitat i knizky, ktere ctu v jinem jazyce nez v cestine (napr anglictina nebo nemcina)? Jednalo by se o knihy, ktere vysly i v ceskem prekladu a v Databazi jsou.
Výzva se mi líbí, už jsem se zapojila. Na Nový rok jsem si vybrala z hromádky, která byla pod stromečkem a dvě jsou už zapsané. :-) Jdu koumat nad další. Naopak jsem ráda, když je daná oblast, aspoň si třeba přečtu knihu, která by mně ani jinak nenapadla. A to hledání knihy, aby zapadla do té správné "škatulky" , je takové malé dobrodružství. Přeji všem ostatním hodně zábavy při plnění......
Text příspěvku byl upraven 04.01.16 v 22:24
Katno10: já bych tohle třeba vůbec neřešila. Pokud ty knihy jsou, tak je úplně jedno v jakém jazyce je čteš, pokud splňujou kritéria. ;) (Podle téhle logiky bych musela z té loňské anglické výzvy číst všechno anglicky a to bych se asi zcvokla... :D)
A pokud jsou tady, tak to máš ten lepší případ - já třeba dostala k Vánocům knihu od ségry, ale kniha je v angličtině, a v češtině ještě ani nevyšla, takže se asi načekám než se tu objeví...:D
janulka: v jedne diskuzi se to totiz objevilo, ze to snad musi byt jen knizky v cestine..
to si pak nejsem jista jestli bych vyzvu dokoncila ;-)
ja bezne ctu knizky, ktere nejsou v databazi protoze cesky nevysly, ale ty do vyzvy pocitat nemuzu, to je mi jasny :-)
Katno10: ještěže ty diskuse nečtu. :D Jako..je to tvoje výzva, a záleží na tobě, jak si ji uděláš - změní se snad s jazykem význam knihy? :)
To já angličtinu ve čtení nemám moc ráda (takže ségru asi přetrhnu) - ne, že bych neuměla anglicky, ale strašně mě rozhodí, když něčemu nerozumím, i kdyby to melo být jenom jedno slovíčko. :D
Janulka:tomu verim ;-) me vzdycky silene vadilo cist knizky v anglictine treba v tramvaji, kde ostatni mluvili cesky a to me silene rusilo ze soustredeni. Ale nedala jsem se a moc me bavilo cist veci, ktere v cestine jeste nebyly vydane apod.
Dneska zas utikam ke knizkam ceskym, protoze uz nejakou dobu ziju v cizine a jednoduse mi ten jazyk chybi.. i proto jsem resila jazyk ve vyzve, protoze nemam ani tolik novych knizek v cestine :-D
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 00:28
Bezva věc. Slibuju si od toho, že konečně přečtu ty knížky, které mám doma na poličce a pořád se k ním nemohu dostat, protože je spousta jiných zajímavých.
Taky jsem se odhodlala, 20 knížek snad nebude problém. Zatím mám na kontě 3 ks.
Pro inspiraci jsem i koukla na profily některých kolegů-čtenářů a jedna slečna to už má kompletně vyplněné. A to je teprve 5. ledna :-)
Katno10: jasně, tak to chápu. :) Každopádně je taky hodně knih, které se dají najít třeba v elektronické podobě - na počítači se to čte hrozně, ale třeba ve čtečce to není taková hrůza, ale záleží, no. Kniha prostě vždycky bude kniha...(a proto jsem si dneska koupila sadu Hunger Games..muhahahaha :D )
Vložit příspěvek