Oblíbená kniha tvého dětství
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Pro mě je nejlepší kniha mého dětství Filipka a její kamarád Kudlásek.
A pak také Neználek.
Nechci moc vzpomínat, asi bych psala celou noc...Takže také Heidi, Děti z Bullerbynu, celá řada Anny ze zeleného domu, Děvčátko z Itálie, Dinka, Saška maminkou, Dům drobných radostí. A asi nevíce starou maminčinu knihu Bibi a spiklenky, milovala jsem pasáž, kdy na prázdninách u děděčka ve starém zámku hledaly poklad z třicetileté války. A hluboko v podzemí zapadly nad nimi těžké visací dveře a spiklenky tam zůstaly uvězněni. Docela hororové na dětskou knížku, ale milovala jsem tu mrazivou kapitolu. A taky jsem měla ráda Enšpígla a pověsti Heleny Lisické. Žádnou dětskou knihu jsem nevyhodila a tak bych si mohla stoupnout před knihovnu a připomínat se další své dětské poklady.
Bylo jich moc a vybavují se mi další a další.Neználek,Luisa a Lotka,Takovou loď,všechno od E.K"astnera....
U mě asi vede Kája Mařík, toho můžu číst opakovaně a stále mě baví :-) a holt jsou s tou knihou spojené vzpomínky na dětství. Dále určitě Děti z Bullerbyna, Anna za Zeleného domu, Velké trápení, Malý Bobeš, Krása nesmírná, Malý špalíček pohádek od Fr. Hrubína, Kubula a Kuba Kubikula...
Doporucte mi prosím romantickou knihu, kde se nemůžete dočkat jak to dopadne, a kdy pár bude spolu?spousta překážek (musíte vedet jak to bude dál, nemůžete přestat číst )?
Žabí bratrstvo. Je to skvělá romantická detektivka. Začetla jsem se do ní hned na začátku a když nevím, co bych četla, tak se k ní vracím.
Vložit příspěvek