1. kniha, která je starší než čtenář
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Já čtu nejen povídky Karla Čapka.... Kniha je sice nově vydaná, ale povídky a příběhy jsou původní a moc hezké
Tak jsem poprosila kolegy v práci, aby se doma po něčem podívali, a dostala jsem: Dick Francis - Oheň a bič, Evan Hunter - Džungle před tabulí a Roark Bradford - Černošský pán Bůh a páni izraeliti. Všechny jsou o dost starší než já, tak jsem zvědavá.
Tak já našla u rodičů v knihovně 2 "perličky" co byly vydány v r. 1971, takže krásně splní podmínku, že musí být starší, než čtenář: Jožo Nižnánsky - Čachtická paní a volné pokračování Žena dvou mužů. Druhým dílem budu mít tedy splněnu rubriku "Autor ze sousedního státu"...
Předpokládám, že rok originálního vydání má být starší, než čtenář, ne vydání v ČR, že? :-) Jinak za mě - http://www.databazeknih.cz/knihy/muz-ktery-si-pletl-manzelku-s-kloboukem-23174 (rok vydání v originále - 1985)
Dveře do léta od Roberta A. Heinleina (1957)
Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostatečný počet dveří, jedny přece musí vést do jasného letního dne...
Arnošt Lustig - modlitba pro Kateřinu Horovitz
ovou - 1964.....
Text příspěvku byl upraven 14.04.17 v 11:22
2001:Vesmírná odysea - A.C.Clarke
Text příspěvku byl upraven 14.04.17 v 20:40
Dělá to někdo jako já, že si vezme tuhle výzvu a prostě pod jednotlivá témata dosazuje knížky, které si chce už dlouho přečíst, ale ještě se k nim nedostal? :) :D Já se už několik let chystám na Hobita, tak konečně to vypadá, že se k němu přece jenom dostanu :D
Vložit příspěvek