10. kniha psaná formou deníku
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Tak u mě první splněná kniha a to 40 dní pěšky do Jeruzaléma od L. Zibury. Super kniha pro lidi co mají rádi dobrodružství a "kavárenský" humor. :-D

Chci se zeptat jestli někdo četl a zároveň sem klidně zařadil Hillmerovu kuchařku :) neví jestli to je vysloveně denník. Vypravěčka vysvětlila že píše paměti, ale kažka kapitola začíná místem a rokem kde se to dělo.. tak jestli se to taky počítá??!

Psát deník není totéž, jako psát paměti. I když paměti autor často také rozčleňuje do kapitol ohraničených nějakým časovým úsekem či datem, stejně to není deník. Při psaní pamětí už pisatel ví, jak popisovaná situace dopadla, a tomu obyčejně i jeho popis událostí odpovídá. Při psaní deníku, opravdového deníku, psaného denně, nebo jen s malou časovou prodlevou, obyčejně pisatel zaznamenává bezprostřední události, jejich hodnocení a dojmy dne.

Myslíte,že by sem šla zařadit i Marie Antoinetta: Soumrak rozmařilosti , J. Grey

Myslím že zde je použitelná i kniha Ten, kdo stojí v koutě. Výborná záležitost... Hlavní postava píše sice dopisy neznámému příteli, ale deníkovou formou.

Ahoj, také by mne zajímalo, jestli se Dívka ve vlaku dá pokládat za knihu psanou formou deníku. Co myslíte?
Text příspěvku byl upraven 01.02.17 v 21:05

určitě tahle:
http://www.databazeknih.cz/knihy/studenti-laska-ceka-a-smrt-89921
překvapuje mně, že tu není také česká verze, ačkoliv v češtině vyšla.

Me take zajima dívka ve vlaku zda ji zařadit mezi deniky???Predem diky za odpoved.

Doporučuju Deník malého poseroutky. Dobře se čte, má vtipný příběh, jednoduše je dobrá. :-)

Bez rozmyslů - Bridget Jonesová :-)
A Deníček moderního fotra (všechny tři).
Text příspěvku byl upraven 03.02.17 v 17:48
Vložit příspěvek