14. kniha od českého autora
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Věra Řeháčková- Buď mojí mamkou, Mnoho lásky škodí, Bojím se svého syna?. Vzali mi i dítě, Mít pro koho žít, Šeptám sny do koňské hřívy, Zůstaň taková, jaká jsi, Dcera proti matce, Na koni pro lásku, Za bílými mřížemi, Chci mámu i tátu, Nebýt jako máma, Moniko, umíš se smát?, Cesty z rodinného kruhu, Mládí nevybouřené, Štěstí hledej doma, Sama proti času, Chlapec se srdcem mého syna
Zdena Frýbová- Neděle jako stvořená pro vraždu
Václav Kaplický- Kladivo na čarodějnice
Veronika Matysová- Patricie
Jarmila Loukotková- Odměna
Josef Kajetán Tyl- Kutnohorští havíři
Alois Jirásek- Psohlavci
Roman Cílek- Střepina v srdci
Karel Čapek - RUR, Loupežník, Bílá nemoc
Voskovec a Werich- Hry osvobozeného divadla
Vladislav Vančura- Markéta Lazarová
Helena Šmahelová- Žena roku 1900
Vlasta Javořická- Mezi lesy, Pod horou Javořicí, Ta čtvrtá
Jan Drda- Němá barikáda
Bohumil Hrabal- Příliš hlučná samota
Ludvík Vaculík- Sekyra
Karel Jaromír Erben- Kytice
Vlastimil Vondruška: Hříšní lidé království českého: Zdislava a ztracená relikvie
Josef Formánek - Mluviti pravdu, Prsatý muž a zloděj příběhů, Umřel jsem v sobotu
Text příspěvku byl upraven 20.02.17 v 08:39
Můj výběr dvaceti nejzajímavějších: http://bookaholicjessie.blogspot.cz/2017/03/14-kniha-od-ceskeho-autora.html
Deník citového vyděrače. Nejdříve jsem měla v úmyslu zařadit ji do jiné kategorie, ale není to tak docela deník, tak ji dávám sem. Byla to moje první kniha od Simony Monyové a určitě ne poslední. Četla se velmi dobře, i když konec mě trochu zklamal. Škoda, že pokračování už nenapíše.
Petr Hugo Šlik - Tržiště
Super kniha a dá se zařadit i mezi knihy,které se odehrávají v Praze.
Lze brát Milana Kunderu jako českého autora? Nebo se mám držet striktně toho že už má několik let francouzské občanství tudíž českým autorem není?
Vložit příspěvek