19. kniha pohádek
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017

Trochu švindluju.... zařadila jsem sem knihu Babička pozdravuje a omlouvá se, není to kniha pohádek, ale pohádky v ni hrají klíčovou roli.

Doporučuji své první pohádky z dětství, které mi četla babička na dobrou noc (před 55 lety): STANOVSKÝ, Vladislav První strom pohádek z celého světa (následně Druhý strom pohádek). Výborné čtení pro děti na dobrou noc (co jedna stránka, to jedna pohádka). Opět se k nim ve výzvě vrátím (ve svých 60 letech mám nárok začít zase dětinštět - jen už nemám tu svou zlatou babičku, která by mi četla).

Karel Čapek Devatero pohádek + jedna jako přívažek od Josefa Čapka.
Jan Werich Fimfárum.
Text příspěvku byl upraven 11.08.17 v 11:20

Jelikož nejsem moc na klasiku, tak jsem hledala něco neobvyklého a našla jsem... Běsnění a ano mělo by se to počítat protože když se podíváte tady na databázi popis tak tam to začíná přímo takhle - Soubor povídek. A já povídky beru skoro jako pohádky... Není to takový rozdíl.... A vím jsem asi úplně vypatlaná ale já si za tím budu stát.....

JennieeW, s vypatlaností to nemá co dělat, přesto, povídka nerovná se pohádka. Rozdíl není malý, zkuste se kouknout, co všechno může být povídkou...Samozřejmě, že si můžete číst co chcete, doplňovat si kam co chcete, vždyť tu není žádný kontrolor:) Možná se Vám ale jednou bude hodit, že si názor nakonec pozměníte...
Text příspěvku byl upraven 12.07.17 v 17:19

Siena+JennieeW: asi se JennieeW jenom blbě vyjádřila, ale vypatlaná není. Běsnění je soubor povídek ze světa inspirovaného pohádkou...mě letos taky nezbude nic jiného. Nejsem vadnej úchyl, co čte ve svém věku pohádky (předčítání pohádek před spaním do toho počítat nechci)...

Už jsem svou původní, nešťastně formulovanou, odpověď upravila.Přiznám se ale, že jsem si vzpomněla na naši diskuzi jinde...jen jsem se ještě zavčasu podívala, kolik je slečně let...

Siena: proto si myslím, že věk by měl být povinný a měl by být viditelný...ať člověk ví, s kým mluví a jak odpovídat (a jak odpověď vhodně upravit vzhledem k věku)...

Lenka.Vílka - D2kuju, přesně takhle jsem to myslela asi jsem to měla napsat jinak no nic... Ale děkuju

Pokud nechcete tradiční pohádky, ale něco zajímavého, i pro pobavení, tak doporučuji Lingvistické pohádky od Petra Nikla. Jsou kraťoučké, ale moc milé a hoooodně zvláštní :)

https://www.databazeknih.cz/knihy/neocekavane-dychanky-279804
Lze zařadit i Neočekávané dýchánky? :) Děkuji za radu.
Text příspěvku byl upraven 04.10.17 v 23:56
Vložit příspěvek