5.) kniha, která má čtyřslovný název
DISKUZE » Čtenářská výzva 2018
Marcelo ve skutečném světě - Francisco X. Stork
Nepřítel v mé mysli - Jill Hathaway
Twinny: nechci rejpat, tak nebudu ;) ale není to spíš Svatba ve vypůjčených šatech?
Mohl by mi někdo, prosím, poradit? Myslíte si, že bych mohla použít knihu, a názvem Noční země (Kai Meyer), na obálce je zároveň napsán i název “série” Stránky světa, tak nevím, jestli se to počítá nebo ne.
Samozřejmě záleží na každém, jak si to spočítá, ale tohle je opravdu spíš dvou slovný název
Dnes jsem v mé knihovně objevila Most přes řeku Kwai - hodí se jak do čtyřslovné knihy, tak i válečné téma :-) toť můj tip.
Zkuste "Dům s vypůjčeným výhledem", Host 2017. Také ji mám jako knihu s čtyřslovným názvem, i když "s" je teda ultrakrátké slovíčko. ;-)
Co s námi bude (Milan Vodička) https://www.databazeknih.cz/knihy/co-s-nami-bude-strucna-historie-pristich-20-let-209898
Gisa Pauly - Porodni baba na Syltu
Abmousse Shalmaniova - Chomejni, Sade a ja
Nekolik detektivek od Lee Harrisove - Vrazda na Den ... nebo Vrazda v ....
Tak mě trošku udivuje, že už pětadvacet lidí napočítalo čtyři slova v titulu Prvok, Šampón, Tečka a Karel...
dobrý den,
zkusila jsem udělat tabulku s tipy na knihy se čtyřslovným názvem; třeba to někomu pomůže; tabulka by měla být editovatelná... jen mi na rozdíl od excelu nefungují "živé" hypertextové odkazy...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/14UwI7JsWQdj-grXIONbeRJVUfPmjkYlkHfKFdR1YJVo/edit#gid=1882772838
Text příspěvku byl upraven 28.02.18 v 15:10
2babicka_amalka: pěkná práce, díky za všechny, kdo nahlédnou a využijí (opravil jsem tam hnidopišsky dva překlepy :-)
Lamanai: díky moc za opravy, holt po sobě ne vždycky pečlivě čtu (nebo spíš nečtu vůbec); tak jsem ráda, že jste to udělal za mě ;-))
Yulie: dobrá volba, moc pěkná kniha; přeji příjemné zážitky ze čtení :-)
Tenhle bod je jeden z mála, kdy mohu vybírat z několika knih, které už doma mám a čekají na přečtení:
Kromobyčejná pouť Barnabyho Brockera
Chlapec, který rozdával sny
Chlapec na vrcholu hory
Dívka s devíti parukami
Lidé, kteří mě znali
Na co Alice zapomněla
Anna a Vlaštovčí muž
Žena s červeným zápisníkem
V pekle plynových komor (tip pro téma 12.)
Jasno lepo podstín zhyna (také i tip pro tema 9.)
Z již přečtených:
Kam se poděla Elizabeth
Zátiší s kousky chleba
Chlapec na dřevěné bedně
Chlapec v pruhovaném pyžamu
Jak jsem sebrala odvahu
Příliš dlouhá swingers párty
Další:
Žena v Orient expresu
Dopisy, které nikdo nečetl
Tam, kde ji našli
Naděje na konci světa
Jeden kluk z milionu
Někdo cizí v domě (tip pro téma 20.)
Koně se přeci střílejí (také i tip pro téma 13.)
Text příspěvku byl upraven 02.03.18 v 22:48
Vložit příspěvek