7.) kniha, podle níž byl natočen seriál
DISKUZE » Čtenářská výzva 2018

Právě jsem dočetla knihu Ostré předměty od Gillian Flynnové,podle které býl natočen seriál,který běží na HBO.

Podle knih od M.C. Beaton ze série Agatha Raisinová je natočen seriál Vraždy podle Agathy. Jsou to příjemné detektivky z anglického venkova.

Robert D? přímení vypadlo, každopádně je to pseudonym J. K. Rowling, - knihy: Volání kukačky, Hedvábník, a Ve službách zla.... Z volání kukačky je seriál 100%, nicméně :D, knihu doporučuji, k seriálu, v mé síle bylo shlédnout jen prvních pět minut.

Pokud nebyl natočen podle té konkrétní knihy, což asi nebyl, tak ne. Shodné téma knihy a seriálu nestačí.

Šifra Mistra Leonarda od Dana Browna (ale jako obvykle ... knize film nesahá ani po kotníky)

Na věky věků Ken Follet, sice je seriál jen v angličtině, ale i to se doufám počítá ;)

https://www.databazeknih.cz/knihy/jarmark-marnosti-24035
Běží na HBO jako seriál

Kto má, prosím, v ČV zaradený Hodvábnik od Robert Galbraith v "7.) kniha, podle níž byl natočen seriál". Ďakujeeeem :-)

VictorT.: Já se ozývam, přestože to letos už přečíst nestihnu :( Proč? To se dá použít. "Druhá série" je natočena podle druhé knihy série :)

Tak to jsem netušila, že seriál Vraždy podle Agáthy jsou natočeny podle nějaké knížky. Teď už to vím a díky za to. Tu knihu si určitě seženu a přečtu. Děkuji za tip. Ty příběhy jsou vtipné a líbí se mi.

LuckyZ: jo, jo, už je to tak :)
https://www.csfd.cz/film/55031-11-22-63/komentare/
Jinak, jde to snadno zjistit i přes záložku Zajímavosti u knihy. To jenom pro info. Není tam, aby na ní padal prach. Ale v případě téhle knihy je docela živá. Škoda, že záložky dost uživatelů ignoruje. Potom by v diskusích nepadalo dost dotazů. Ta záložka je totiž ideálním místem, kam dát odkaz na trailer nebo stránku s informacemi o adaptaci. Že by osvěta z mé strany, aby tuto záložku lidi víc poslouživali? Asi jo. Její ignoraci (u všech knih zde obecně ve více procentech) beru jako velké mínus komplexnosti tohohle webu :(
Text příspěvku byl upraven 07.10.18 v 07:49

už to tu myslím bylo, ale mě se líbí - Phyllis Dorothy James - detektivky s
Adamem Dalglieshem - byl seriál v TV
Vložit příspěvek