16.) kniha s oxymórem v názvu
DISKUZE » Čtenářská výzva 2019
No jasný :D ale ten dnešní dnešek skončí a pak bude zítřejší dnešek xD
Touto logikou bychom se dostali hodně jinam. Třeba kdyby existovala kniha "Polity toaletní papír"? Šlo by to použít? Vždyť toaletní papír neslouží k polévání ale k úplně k něčemu jinému...
Ale být politý není vlastnost patřící k naprosto každému toaletnímu papíru bez rozdílu. To jest některý je politý některý není, kdežto vlastností naprosto každého dnešku je, že skončí.
Máte pravdu, jsem to popleta. Teď to na nich nově uvádějí. Toaletní papír jenom na polívání a utírání....
A to je na té výzvě nejlepší. Proč se ptáte na názor jiných lidí, když vás vlastně nezajímá a dáte si tam, na co jste se ptal, jestli "by mohlo být", když ostatní píší, že to tak není? To je pro mě vskutku zajímavé zamyšlení. Hodně štěstí při výzvě a přeji co nejdřív 100% splnění :)
Ano :) ptal jsem se na názor, protože narozdíl od pravdy má názor každý a nebojí se ho prezentovat, proto je lehčí chtít jeho než pravdu. Dnešek není naposled , ale je nakonec přeci jen paradox, protože jak už to u dnešku bývá, je 100% konečný. Tudíž jde o oxyho. Plete se když si myslíte, že mi na jiném názoru nezáleží, ba naopak. Jen o nich rád diskutuji. Přece nejde argumenotovat jednou či dvěmi větami a pak říci, že mě váš názor nezajímá :) Kdyby mi na něm nezáleželo tak ho prostě ignoruji.
A jak dál? Vy napíšete, že to je a někdo napíše, že není. Nevidím v tom žádnou diskuzi. Když sibie jeden myslí to a druhý tamto. Maximálně to Marylu přestane bavit, protože možná vás názor někoho jiného zajímá, ale nepůsobíte tak. To je v ten moment podle mě trochu komplikované. Jinak jsem osobně na knihu hodně zvědavá, protože mi leží na poličce a chystám se na ní. Tak snad zjistím, jak je to s tím dneškem. Protože překlad názvu zavádí, jak to s tím dneškem je :) a to cestování v čase taky...
No to je právě ono, obhájit si ten názor :) jo je pravda, že u scifáren to je trochu problém ;)
Natyna3: Andělé a démoni se přece nijak nevylučuje. Stejně jako pes a kůň nebo matka a otec... většina zde asi nepochopila podstatu oxymoronu
Krevetinka: vím, co je oxymoron a pouze jsem se chtěla zeptat.. Existují různé úhly pohledu. Měla jsem dojem, že právě to je účelem diskuze.
Slunce v úplňku (L. Procházková)
Pátá čtvrtina (S. King)
Jsou to oxymórony?
Děkuji za názory
Emily82: Slunce v úplňku bych sama za sebe k tomuto bodu výzvy klidně použila, ale Pátou čtvrtinu ne. Muselo by být jasné, že jde o pátou čtvrtinu jednoho celku, což z tohoto názvu automaticky nevyplývá
Přátelé, a co takhle to vyřešit šalamounsky? ;-)
Antonín Bartušek - Oxymoron
https://www.databazeknih.cz/knihy/oxymoron-182490
Z dnešních novinek - Mrazivé plameny
https://www.databazeknih.cz/knihy/niels-oxen-mrazive-plameny-394605
Milý Donalde Trumpe? V lese visí anděl? To jako vážně? To jsou lidé tak líní si přečíst knihu, která opravdu obsahuje oxymoron, než to obcházet? Těší Vás podvádění?
vladimir8817: Někteří jsou možná líní pochopit, co je oxymóron, ale nebyla bych tak přísná. Ani učitelé ČJ v tom nemají jasno a je i více odborných výkladů. Ovšem Vaše příklady jsou pro tento bod Výzvy naprosto jasné pitomosti. Mám ale spíš dojem, že nic neobcházejí a že pro některé čtenáře to oxymóron prostě představuje. Pak to jedině brát tak, že je to jejich vizitka. :-)
Sice vizitka jednotlivých, ale zároveň vizitka celé datai, když celé výzvě venujer tolik prostoru, pro toho, kdo kdo je tady třeba poprvé...
Vložit příspěvek