13. Kniha od držitele Ceny Franze Kafky
DISKUZE » Čtenářská výzva 2022
Ivan Klíma, John Banville, Milan Kundera a světe div se, také Václav Havel. A další. Výborný odkaz @wevik, díky.
To není moc na výběr vzhledem k tomu, že je to poměrně mladé ocenění :(
Text příspěvku byl upraven 05.11.21 v 08:55
Svete div sa, tri knihy od držiteľov tejto ceny mám v čitateľskom pláne na budúci rok už zapísané. Kniha doličná od J. Banvilla, Volali ma Grace od M. Atwoodovej a Podivuhodnú cestu Pomponia Flata od E. Mendozu...také jednoduché.
Taky si dám Havla. A ještě Wernische, tam je výběr obrovský. Klidně i Zimohrádek podle diáře.
Tak tady si dám asi https://www.databazeknih.cz/knihy/hon-na-ovci-hon-na-ovci-284867
Margaret Atwood: Příběh služebnice
Haruki Murakami: Spánek
Elfriede Jelinek: Pianistka
Daniela Hodrová: Ta blízkost
Pierre Michon: Opati
toto nebude můj šálek čaje to bude pro mě oříšek něco vybrat. Ale asi příběh služebnice.
Milan Kundera to jistí. Před pár týdny vyšlo Nevědění, kniha není dlouhá, ale doporučila bych ji spíše těm, co už Kunderovo dílo aspoň trochu znají. Nicméně čtení je to dobré.
Přečetla jsem Ivan Vyskočil a jiné povídky, a mohu jen doporučit. Už se chystám na další jeho knihu.
Koukám, že se do žebříčku 2x dostala kniha s názvem "Kdo je bez viny", ovšem držitelem ceny Franze Kafky je autor s pseudonymem Benjamin Black, nikoliv spisovatelka Lisa Ballantyne.
Ivan Vyskočil: Malý Alenáš
Milan Kundera, Ivan Wernisch, M. Atwoodová, Magris, E. Mendoza, Lianke, Oz, Daniela Hodrová, John Banville, Václav Havel, Handke: Nežádané neštěstí, Arnošt Lustig, Murakami, Elfride Jelinek, Nádas: Dům paní Kláry, Ivan Klíma, P. Roth
Text příspěvku byl upraven 10.11.22 v 02:47
Vložit příspěvek