1. Kniha, jejíž hlavní postava je milovníkem koček

DISKUZE » Čtenářská výzva 2024

Snoopi
Snoopi 08.04.2024 v 22:00

Knihožroutka28: Od Čapka doporučuji knihu "Pudlenka", která je podobná Dášeňce, akorát že tato je o kočce :-) Jinak si projděte můj doporučený seznam literatury, který zde o něco výše uvádím, jsou v něm i knihy pro děti a není jich tam zrovna málo - nedávám je sem proto, abych se nějak prezentovala, ale aby i ostatní čtenáři měli z čeho čerpat :-) Přeji příjemný výběr :-)

Text příspěvku byl upraven 09.04.24 v 16:37

knihožroutka28
knihožroutka28 15.04.2024 v 13:46

Snoopi a Akimbo: Děkuji moc za tipy, teď si uvědomuji, že Pudlenku jsem už četla

Myllan
Myllan 17.04.2024 v 18:11

V místní knihobudce jsem nedávno objevil Alfa od Inge Maass.
To je přeci velký milovník koček v jakékoli úpravě :)

Vidlička
Vidlička 18.04.2024 v 07:32

Myllan:
:-DDDD

Alets
Alets 04.05.2024 v 07:58

Dobrý den, znáte nějakou dětskou knížku na toto téma??? Nejsem dospělá tak nechci číst dospelacke knihy.

Děkuji za odpověď.

Alets
Alets 04.05.2024 v 08:02

Etule: můžeš to prostě brát že má kočky rád, že jí má a miluje jí. A má rád i ostatní kočky.

Nevím jestli jsem pomohla, ale tak snad jo

Ajrad1981
Ajrad1981 04.05.2024 v 09:20

Alets: Zvěrolékař od Jamese Herriota. To nejsou knihy vyloženě pro dospělé.

Alets
Alets 04.05.2024 v 09:58

Dobře tak děkuji

HakuTheDeadBoi
HakuTheDeadBoi 14.07.2024 v 08:25

Doručovací služba čarodějky Kiki, pokud přijmeme, že "milovník koček" může znamenat i "má kočku a má ji ráda" :D

terezajirickova
terezajirickova 07.08.2024 v 15:03

Tak jsem na doporučení z diskuze přečetla k tomuto tématu knihy 3 - Muž jménem Ove, To by se zvěrolékaři stát nemělo a Tufova dobrodružství. Pokud má mít kniha jako hlavní postavu milovníka koček, splňuje to pouze kniha Tufova dobrodružství, kterou moc doporučuji. U ostatních mi svědomí nedovolilo si knihu k tématu zapsat

Ajrad1981
Ajrad1981 07.08.2024 v 16:52

terezajirickova: Herriotovy knihy vycházejí z jeho veterinární praxe, věnují se ovšem spíše hospodářským zvířatům, se kterými v té době přicházel do styku častěji. A sám autor má kočky rád, což už jsem o něm několikrát četla. A přestože to z některých knih není úplně patrné, tak já sama za sebe a za svoje svědomí říkám ano. (Sice tento bod ještě nemám splněný, ale Herriotův Zvěrolékař mi už leží na nočním stolku).
Samozřejmě ale máte právo na vlastní uvážen, a pokud vám to tam nesedí, rozhodně vám to nevnucuji.

terezajirickova
terezajirickova 09.08.2024 v 20:29

Ajrad1981: Já to jako vnucování vůbec nebrala a všechny doporučené knihy jsem si užila. Osobně jsem o autorovi nic nezjišťovala a jeho další dílo neznám, proto pro mě není kniha, jako samostatná jednotka, do tohoto tématu počítána. Samozřejmě to mohou mít ostatní jinak. Spíš jsem se jen chtěla podělit o svou zkušenost, pokud je na tom někdo podobně. Určitě jsem nechtěla hanit ničí výběr, o tom výzva není

Kozel
Kozel 02.09.2024 v 18:06

Zdravím. Spíš ze zvědavosti, chtěl bych se zeptat, zda se dá - s trochou lámání - vměstnat do této kategorie Alenka v Říši divů? Srdcová Královna má samozřejmě Šklíbu a jistě je na pováženou, jak moc je její milující majitelkou. Alenka má však svou Micku, kotě, které se snaží sice poněkud spratkovsky vychovat a objevuje se jen sporadicky, ale dala by se Alenka považovat za milovníka koček? Toť otázka=o)

Calypso
Calypso 02.09.2024 v 19:29

Kozel - Za mě zcela v pořádku, ale já to neberu příliš striktně. Ani nevím, kolik je tak knih, kde by se hlavní postava dala označit za milovníka koček bez nejmenší pochybnosti. Kdybych byla já někde hlavní postava, tak bych nevěděla - velké divoké kočky mě fascinují, ale milovnice těch malých (polo)domestikovaných věru nejsem.

Kozel
Kozel 03.09.2024 v 16:55

Calypso: díky. Ono ty témata taky většinou neberu doslova nebo si je tak nějak lámu. Přesto, někdy se mi to zdá až příliš na sílu zlomené, a tak se raději ptám pro vlastní jistotu. Jinak je pravda, že zrovna toto téma zní právě dost striktně a přitom nekonkrétně, což je trochu paradox=o)

dpxcz
dpxcz 06.10.2024 v 10:12

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

dpxcz
dpxcz 06.10.2024 v 10:13

V tomhle tématu jsem přečetl Dveře do léta od Roberta Heinleina, resp. jsem si knihu poslechl jako audio, což mi přineslo jiný rozměr prožití knihy.

Avrilenicka
Avrilenicka 11.11.2024 v 16:44

Je nějaká taková?

iLuciferie
iLuciferie 20.11.2024 v 15:45

Koukam, ze je v zebricku knizka “Septajici mrtvi od Darcy Coates - cetl zde nekdo? Je v deji zmineno, ze by byla hlavni hrdinka “milovnice kocek nebo ji jen vlastni?
edit po precteni - dokonce se v knize primo mluvi o tom, jestli je Keira “kocici clovek a postavy se shoduji na tom, ze ano.

Text příspěvku byl upraven 19.01.25 v 13:35

eleonen
eleonen 08.12.2024 v 19:41

O kočkách-Charles Bukowski. Věnoval těm ´´krásným ďáblům´´ celou knížečku, což vypovídá o jeho vztahu k nim.

Vložit příspěvek