2. Kniha, jejíž název (či autor) zazněl v seriálu Přátelé
DISKUZE » Čtenářská výzva 2024
Dala jsem si tu práci a věnovala dnešní odpoledne tomu, abych prošla epizody seriálu zmiňované ve výše uvedených seznamech. Uf! Ale mohu s jistotou napsat, že názvy těchto knih a jména těchto autorů některá postava opravdu vyslovila:
Nesnesitelná lehkost bytí - 1. řada, epizoda 18, minuta 21
Charles Dickens - 3,12,3
Květy zla, Charles Baudelaire - 3,12,5
Osvícení ( Záře), Stephen King - 3,13,5
Malé ženy - 3,13,5
Růže pro Algernon - 4,19,8
Slepičí polévka pro duši - 6,14,12
Patřím k té menšině, která ten seriál neviděla, no ale řekla jsem si, že snad by se šlo inspirovat žebříčkem knih k tomuhle tématu. A mám dotaz: opravdu tam byla zmínka o téhle knize? https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/pratele-lasky-a-ten-ohromny-prusvih-502743
Maryla - ne, to je jen pouhý oslí můstek pro přečtení Mattova životopisu.
No jo, to je něco co u plnění výzvy nepochopím. Přece můžu přečíst knihu bez toho abych ji zařazovala do výzvy.
Marylaa: ale na druhou stranu: pro někoho je ta logika, podle které jel při výběru toho titulu (zmíněno diskusi) neprůstřelná...
Text příspěvku byl upraven 29.07.24 v 15:41
to Alets: Z výběru knih soudím, že asi nejvíc by se pro dětského čtenáře hodila Vánoční koleda od Dickense, popř. jiné romány od něj :-) A ještě pak "Králíče sameťáček" od M. Williams, nebo Na Větrné hůrce či Malé ženy - ty romány jsem četla v dětství, akorát netuším, jak moc poutavé pro dnešní mladé čtenáře budou :-)
Text příspěvku byl upraven 29.07.24 v 19:49
Maryla - Jo, někdy člověk nestačí zírat. Žebříček je holt nutné brát pouze jako inspiraci. Asi nejbizarnější volbou je za mě knížka od Eddieho Jaku Nejšťastnější muž na Zemi ve Výzvě 2022 téma Kniha autora, který prožil 1. světovou válku, přičemž autor se narodil až v roce 1920. Kniha byla 4. nejčastěji vybíraná právě pro toto téma. Každý si výzvu prostě plní jak uzná za vhodné.
Kdo si pořád nemůže vybrat a cítí se na něco náročnějšího, tak se může ponořit do Freuda. V první sezoně ho Joey hraje v divadelní hře, Chandler při té příležitosti naváže známost, která ho zasvětí do polyamorie.
Neviděla jsem jediný díl,ale s pomocí ostatních tohle téma určitě splním.
Nevím, jeslti to tu už není, ale zrovna koukám a v sérii 3. epizodě 2 - Chandler prohlásí: "Takže slovy A. A. Milnea..." - Takže ahoj Medvídku Pú! :D
Pavlína 197: No, překvapilo mě to, zvlášť v tom kontextu a je to samozřejmě v českém dabingu, ale to se taky počítá. :D
Je to i v originále - 'In the words of A. A. Milne, get out of my chair, dillhole'.
Jako vážně si někdo dal Kačera Donalda do tohoto téma? Přátele jsem viděl mnohokrát, ale že by se tam zmínili o Donaldovi... no nevím..
A kdo si tam dá tohle, tak je úplnej hlupák podle mě https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/pratele-lasky-a-ten-ohromny-prusvih-502743
Ten díl jak mají jít na nějakou akci a Rachel pořád neví, co na sebe :)
Takže je to přesně ten díl, ve kterém zaznělo jméno Milnea, tedy série 3. epizoda 2. Chandler polemizuje o zbytečnosti ručníku po sprše, když kačer Donald jindy kalhoty nenosí.
Aa už chápu, koukl jsem se a stále neuznávám. Rozhodně to nebylo míněno jako název knihy. :-D Ale tady jsou všichni zvyklí ohýbat si pravidla podle sebe, stejně tak jako si tam dát tu knihu od Matta. :-D
Úplně stačí, že je to rozšířené o jméno autora, to si tam musí vybrat každej, ale proč to dělat poctivě že? :-D
Moje asi poslední kniha letos prectena bude Billy Summers od Kinga, a snad zapadá do tématu. Nějak ale nemám klid na čtení.
Vložit příspěvek