14. Kniha, která má více vydání, ale ne vždy stejnou obálku

DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

iška
iška dnes v 13:31

Bezva. Jdu pátrat. Zatím mohu poradit Heřmánkové údolí paní Körnerové a také vím, že vycházejí znovu a pod novou obálkou Případy bratra Cadfaela.

HH77
HH77 dnes v 13:32

No tak to by mně úplně nenapadlo. Ale aspon se přinutím k rereadingu 1984. Samotnou mě zajímá, co na knihu bud říkat po těch cca 30 letech, kdy jsem ji jako náctiletá četla.

Trana
Lena79
raphelia
raphelia dnes v 13:47

Popravdě mě momentálně nenapadá jediná kniha, která by v novém vydání MĚLA stejnou obálku, ale za to spousta těch, kterým se obálka vydání od vydání liší - třeba všechny Verneovky.

castiglione
castiglione dnes v 14:09

To je tak trochu zvláštně definované téma. Chápu to dobře, že to musí být kniha, jejíž ani jedno z dalších vydání nemá stejnou obálku jako ani jedno z předchozích? Prostě každý pes, jiná ves? A více vydání jsou i jen dvě vydání?

JoeBlack16210
JoeBlack16210 dnes v 14:10

castiglione: Podle mě stačí když by bylo 10 vydání, z nichž je 9 stejných a jedno je jiné. Dvě jsou také více.

Answera
Answera dnes v 14:27

Vidim to na sérii Skleněný trůn nebo Dvůr trnů a růži od Sarah J. Mass nebo konečně si přečtu Harryho Pottra, ještě by mohla být Duna, pán prstenu, Malý princ, pýcha a předsudek, To - S.King, hunger games…

JoeBlack16210
JoeBlack16210 dnes v 14:45

Ono více vydání s různou obálkou má třeba i Červená, bílá a královsky modrá... nebo během roku by mohl přibýt Caraval až vyjde u Dobrovského nově, případně cokoliv z edice CooBoo classics, která už čítá asi 13 kousků...

Stanas513
Stanas513 dnes v 15:10

Paráda, konečně se dostanu ke knize "Hlava XXII".

jitka_dankova
jitka_dankova dnes v 15:53

Snad tedy chápu správně, že je tato výzva obměnou nějaké starší výzvy a cílem je vybírat z knih, které už jsou natolik populární a nadčasové, že byly za ty roky vydány několikrát.

Pro geeky a milovníky počítačových her lze sáhnout například po knize Ready Player One - Hra začíná (https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/ready-player-one-hra-zacina-119273), která má tři velmi rozdílné obálky.

Jaroushek
Jaroushek dnes v 15:56

Řbitov zviřátek, Osvícení, Pod Kupolí i Mlha od Kinga. Série Milénium. Zločin a trest a Idiot od Dostojevského. Bude toho dost x).

Beatnice
Beatnice dnes v 16:41

Tipovala jsem trilogii, ale tohle je lepší. Stačí vzít zfilmovane příběhy. Vychází potom znovu s filmovou obálkou.

prazskanaplava
prazskanaplava dnes v 17:33

Tak sem sedí snad skoro každá kniha, která nevyšla nedávno. Obzvlášť když přijde na fikci - naučné asi víc vydání nemívají.

jitka_dankova
jitka_dankova dnes v 17:36

Půvabné různé obálky mají krátká poetická vydání krátké novely "Muž, který sázel stromy": https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/muz-ktery-sazel-stromy-36765

Amelie.Nela
Amelie.Nela dnes v 17:40

Série Zaklínač

Vložit příspěvek