2. Kniha z nakladatelství, od kterého jste zatím nic nečetli
DISKUZE » Čtenářská výzva 2025
Skvělé téma. Originální a ne úplně jednoduché. Pro mě to bude opravdu výzva, protože já toho čtu hodně z různých žánrů a letos jsem toho načetla mraky i v dětské literatuře. Z hlavy mě napadla menší, nedávno vzniklá či nepříliš známá nakladatelství (pro které může být tohle téma skvělá reklama), od kterých už jsem sice já četla, ale třeba to někomu pomůže:
Carcosa
Fortna
Jan Vašut (Vašut)
Logos
Perseus
Sursum
(nejen) dětské knihy:
Advent-Orion
Axióma
Baobab
Daruso
Meander
A hádám, že většina nečetla nic ani z Karmelitánského nakladatelství. :D Třeba tam objevíte knihu, co by vás zaujala.
Mam radost protoze tyhle knizky si chci precist :)
https://www.databazeknih.cz/nakladatelstvi/martin-moravec-30655
Za mě je to Šikmý kostel. Teprve se chystám číst a vybrala jsem si tento titul díky komentářům a doporučením zde v Databázi knih.
Musím říct, že mě témata pro rok 2025 začínají bavit. Jsem zvědavá na ta další. Jestli se ponesou v podobném ránku, tak to bude jízda, kterou si zase všichni užijeme.
Naprosto souhlasím s komentářem Shashlick a babicka_amalka. K dnešnímu dni mám v evidenci přečteno 1173 knih - přeci nemohu hledat, kterou vydalo jaké vydavatelství !!!
Očekávám tedy, že přidáte možnost filtrů podle nakladatelství.
Tak tohle bude dost vyzva vzhledem k tomu ze ctu od 12 a precetla tisice knih (tady mam sotva zlomek toho co jsem cetla) uz jen udelat si prehled o nakladatelstvi ktery jsem cetla abych se mela od ceho odpochnout bude zajimavy
Jedno z malých nakladatelství, které moho doporučit - četla jsem od nich několik z čínštiny přeložených knih: Verzone
Za mě tento bod vyřeší přectení si několik knih, které se mi tu nakupili ve slovenštině. Samozřejmě bych našla dost titulů i v cestině, ale chystám se na Nevestu hol z Sol Noctis tak to asi počká.
Text příspěvku byl upraven 14.11.24 v 09:09
Prošla jsem si knihy, které mám tady uložené v Chystám se číst a našla knihu Moudrost klaunů od Zoner Press a od tohohle nakladatelství jsem nic nečetla. To jsem zjistila tady v seznamu nakladatelství na které odkazuje @katkaost
Tak třeba tip pro někoho :o)
Přihřeju si polívčičku: Pokud někdo ještě nečetl nic z nakladatelství Klika: https://www.databazeknih.cz/knihy/kryci-jmeno-hortenzie-389783
Téma určitě zajímavé. Děkuji za pomůcku uživatelce katkaost. Využiji k hledání, především zvolím nakladatelství, kde není tolik vydaných knih a budu si jistá, že jsem z toho nic nečetla.
Text příspěvku byl upraven 15.11.24 v 07:41
Malá nakladatelství jsou dobrý nápad, ale mám problém. Najdu si nakladatelství s malým nákladem, procházím knihy a jásám, že jsem konečně něco našla, když tu najdu knihu, kterou jsem už četla. Už se mi to stalo potřetí a začínám si zoufat :-)
Text příspěvku byl upraven 15.11.24 v 09:47
Paráda, pro ty co nečetli Šikmý kostel 1-3 a Životice, nakladatelstvi Bila vrana vydalo jen 4 knihy (podle zdejší databáze). Jinak mam v hledáčku ještě nakladatelství Absynt, od nej jsem určitě nic nečetla.
Úplně náhodou jsem narazila na knihu Zakázaný deník: Alba de Cespedes. Nakladatelství Meridione, loni založené Alicí Flemrovou, zaměřené na italskou prózu... vypadá zajímavě, třeba inspiruji někoho dalšího:)
Čtenářská výzva je opravdu skvělá. Díky ní vždy najdu zajímavé knihy.
Vybrala jsem si 3 knihy a chtěla bych si je určitě přečíst. Od těchto nakladatelství nemám nic přečteno.
-Perličky z dětské hlavičky, Václav Richter - Gloria.
-Mysterium ročních dob podle Rudolfa Steinera
Marie Mihulová - Santal.
-Slavíček, Antonín, 1870-1910
Antonín Slavíček
Praha : Spolek výtvarných umělců Mánes, 1930.
Text příspěvku byl upraven 16.11.24 v 22:42
Vložit příspěvek