6. Kniha ze seznamu Dnes přidané knihy
DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

No viděl bych to tak, že téma shodné se dvanáctou každoroční výzvou - kniha vydaná v roce 2025. V tom seznamu se určitě objeví. Proč to komplikovat.

Dole na stránce Databáze je odkaz na Dnes přidané knihy. (Dále je tam Nápověda, Podmínky užití, Napište nám atd.)

Už jsem to našla, je to jednoduché. Jde jen o to najít knihu,která by zaujala a tu přečíst.

Tak já bych to vyřešila asi jednoduše. Prostě jakákoliv nově vydaná kniha v roce 2025, protože ta bude stopro jeden den v Dnes přidané knihy. ;)

Bohuzel mi to pripada jako bizarni, matouci a neatraktivni. Zvlastni tema. Ale letos mam vyhrady k vice bodum - coz je samozrejme jen muj problem...

Škoda, že nejde v diskusi přidat screenshot, aby to bylo každému jasné, kde hledat. Také jsem si tohoto seznamu nikdy nevšimla, protože jako pravidelný uživatel se na konec stránky na provozovatele a nápovědu prostě nekoukám. :-) Ale je super, že se letos seznam probojoval jako téma ČV. Díky tomu všichni zjistíme, že to existuje :D a budeme to víc využívat.

Jednoduché. Ježíšek donesl knihu, která zde na DK nebyla zaevidovaná. Přidala jsem ji zde a hned můžu číst a tento bod je splněný.

Tak jsem se hned po ránu mrkla na včera přidané knihy (když už je to výzva pro rok 2025, tak jsem tam chtěla mít knihu přidanou v roce 2025) a co nevidím - knihy od Petry Klabouchové. Mám doma dvě, tudíž v tomto bodě už mám nejspíš vybráno. Ani to nebylo tak zlé.
Jinak včera bylo přidáno víc knih, nad kterými by se dalo uvažovat. :-)

Také jsem tápala, ale od tohoto tématu "dnes přidané knihy sleduji" a je to super, ona tam nějaká dobrá duše určitě přidá něco, co nás cvrnkne do nosu.
Ještě vykoumám, jak se tam ty knihy vkládají, ale radši nebudu zkušenějším fušovat do řemesla.

breweriana: Není to zase tak těžké, tady je návod, jak na to :o)
https://www.databazeknih.cz/napoveda/navody#jakpridatknihu

Tato výzva je mi nesympatická, takže jsem se rozhodla, že ji splním jedině knihou, kterou sem sama vložím:-)

Jen pro zajímavost jsem prohlídla knihy z výzvy č.6 Kniha ze seznamu Dnes přidané knihy a málokterá kniha je na tomto seznamu včera uvedena

Nakonec je to celkem zábavné téma, od prvního budu každý den sledovat co se tady objeví a ono toho pro mě ke čtení bude určitě dost,už druhý den bych si klidně vybrala.

Mně tohle téma naopak připadá velmi atraktivní. Beru to tak, že knihu v seznamu Dnes přidané knihy musím sama ten den vidět. A pak to ta kniha splňuje. Je to vlastně takové překvapení, co se tam objeví. Úžasná inspirace.
A je taky dobře, že jsou témata různá. Navíc, hned několik témat mi od první výzvy připadalo méně zajímavých nebo nudných, ale nakonec se z nich často vylouply fajn knihy, které bych si možná ani nepřečetla.
Čtenářská výzva je pro mě dobrodružství, dárek, překvapení. Má spoustu zajímavých čtenářských, psychologických i sociálních aspektů. A to mě baví.

Dnes jsem přidala knihu HLEDAČI POKLADŮ aneb Zakletý prd na dně mořském od Michala Čagánka, která mi přišla poštou. Tak možná pomůže, když sem někdo vždy písne vloženou knihu... ;)

Já pojala tak, že se prostě kouknu a plod mne nejKa zaujme, tak se podívám do knihovny zda ji mají v El. Podobě.
A hned 1. Jsem narazila na Klabochovou a Podvod zlatých faraonu. Tak jsem hned půjčila a čtu. Normálně bych si knihu s tímto tématem nevybrala. Ale Klab. mám ráda, tak nsem to zkusila a tím dobrý. Za mne tedy toto téma úplně v pohodě.
Text příspěvku byl upraven 03.01.25 v 11:07

A musím dodržet i formu knihy, když jsou přidané audioknihy? Nebo jde hlavně o titul...?

Dnes byl přidán Čas vos od Mornštajnové, takže si hned tuhle novinku píšu do tématu č. 6 :-)

Tohle téma se vážně nepovedlo. I když letošní výzva je lepší než vloni. Koukám do žebříčku k tématu a nechápu s kým to tady sousedím. Dorian Grey, Harry Potter, Velký Gatsby, to jsou prý dnes přidané knihy. OMG

Lexand: Harry byl přidaný pokud se nemyslím včera, vydání 2023 nebo 2022, Dorian dva dny zpátky, Gatsby včera. Takže než začnete nadávat na sousedy, asi by bylo lepší zkontrolovat si, kdo je tenhle týden na řadě s vytíráním chodby...
(Za sebe to sice chápu jako to konkrétní vydání, ne jakékoliv vydání knihy, která v tom seznamu je. Ale co? Pointa tohohle tématu je ta, aby každý věděl, kde ten seznam vůbec najde, což jak se ukázalo, poměrně dost uživatelů nevědělo. Ale i tak je za mě vždy lepší pořádně si projít fakta, než začnete pronášet taková velká slova. Navíc si vážně nemůžete být jistý, že někdo nezačal poslouchat třeba audioknihu a na základě toho, že tady nebyla, jí nepřidal, takže se mu do bodu hodila. Takhle rychle soudit není úplně v pořádku.)
Text příspěvku byl upraven 05.01.25 v 21:54
Vložit příspěvek