7. Kniha z knihobudky (případně antikvariátu)

DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

JaneyT.
JaneyT. 01.12.2024 v 15:16

Tak toto jsem trefila jako ostatní. Jen tedy budu muset do antikvariátu, protože u nás knihobudka není :(

Pavlaj
Pavlaj 01.12.2024 v 15:26

Já mám z antikvariátu nebo knihobudky skoro všechno, takže velmi široký výběr :-)

brebta
brebta 01.12.2024 v 15:34

Skvělé téma. Skoro všechno doma mám z knihobudky nebo z antikvariátu. Tak možná počkám, co mi pěkného přinese rok 2025 do knihobudky.

HH77
HH77 01.12.2024 v 15:35

Tak přeci jen knihobudka. Super. To se mi navsteva naší nové vyplatila. Takže vybráno pro toto téma už mám.

iška
iška 01.12.2024 v 15:53

V hádání jsme tentokráte byli úspěšní téměř všichni. Jeden titul mi právě v antikvariátě hlídají a pokud nepřijde, rozhlédnu se tam či tam po něčem jiném.

nai.ivka
nai.ivka 01.12.2024 v 16:31

Mám pár knížek z antikvariátu nebo knihobot, reknihy a tak. Určitě by šla i kniha zakoupená zde v bazárku. Když jsem byla na výletě v Praze, objevila jsem tam i knihu zanechanou jen tak venku. Nebyla zapomenutá, odložená v Kotcích. Podívala jsem se na ni, ale nevzala jsem si ji. Když někam jdu či jedu, obvykle si nevzpomenu, že bych taky takhle mohla utrousit nějakou knihu někde v průchodu nebo u lékaře.

Cestovatelka136
Cestovatelka136 01.12.2024 v 17:50

Joo tak budkaři uhadli, chtěla jsem spíš ten les, ale třeba ještě bude :-)

zuzi9
zuzi9 01.12.2024 v 18:30

Mohla bych použít knihu, kterou jsem si koupila tady na Bazaru knih?

Ťule_
Ťule_ 01.12.2024 v 19:08

Doufám, že se počítají i e-knihy zdarma. Vždyť to je vlastně taky knihobudka, ne? A je tam zajímavých knížek co hrdlo ráčí...

Text příspěvku byl upraven 01.12.24 v 19:08

Lady Greystoke
Lady Greystoke 01.12.2024 v 19:12

Seznam knihobudek zde
https://www.knihobudka.cz/
ale nějako se to nezobrazuje celé.
Počítám, že platí i online antikvariát - třeba Knihobot - nebo, ano, i zdejší Bazar.

Text příspěvku byl upraven 01.12.24 v 19:16

Booky84
Booky84 01.12.2024 v 21:21

Bohužel v rámci knihobudek jsem neměla nikdy štěstí, že bych si tam něco vybrala, ale uvidím, až okolo nějaké půjdu, třeba to tentokrát vyjde. :-) Kdyžtak si vyberu knihu z antikvariátu, ty nějaké mám.

podko_lenka
podko_lenka 04.12.2024 v 10:25

Zrovna jsem si přinesla Kořeny, které zná většina z nás zfilmované. A jsem zvědavá na knížku. Takze nechávám na leden

Zdero
Zdero 06.12.2024 v 21:55

Já mám skoro všechny knihy z Knihobotu - velmi doporučuji- mají hlídacího psa a všechny jejich knihy jsou ve velmi dobrém stavu a za přijatelné ceny

Jirinamac
Jirinamac 07.12.2024 v 15:46

Já bych řekla, že knihobudka je přece jen něco jiného, než koupě knížky v antikvariátu nebo bazaru. Knihobudky jsou knížky zdarma a nekupují se za peníze. Mám ráda tuto možnost poslat knížky dál a využívám oba směry, domů, ale i z domu.

Litocha
Litocha 07.12.2024 v 19:31

Ještě jsem v knihobudce nenarazila na knihu, kterou bych si chtěla přečíst. Je ale fakt, že po nich moc často nepátrám. Ale vím minimálně o jednom člověku, který je u nás pravidelně obchází, vybírá jen trochu použitelné knihy a pak s nimi kšeftuje. Takže tam potom zůstávají skvosty z budovatelské éry a podobně.
Naštěstí je v možnostech i ten antikvariát (a když přimhouřím oči, tak i knížky vyřazené od nás z knihovny a určené do burzy/k rozebrání).

Lady Greystoke
Lady Greystoke včera v 21:57

Knihobudky jsou různé kvality, kolikrát jsou to jen místa, kde je možné knihy nechat nebo vzít, ani to není nic oficiálního. U nás na malém městě je jedna taková budka na nádraží, většinou plná jetých humusů. Ale nedávno jsem tam narazila na úplně nový herbář od Janči (použitý se prodává kolem dvou kil) Tak ten jsem si teda vzala :-)) Druhá budka (neoficiální) je v obchodu "bezobalofka" a tam jsou všechny knížky krásné, jako nové. Takže obecně bych řekla, že jde-li člověk kolem takové budky, stojí za to tam kouknout :)

Vložit příspěvek