Greta Thunberg
Posílání mailů a youtubování youtubů také zanechává uhlíkovou stopu. :-/
A to hodnocení zmíněného filmu vůbec není hezké. Kdyby to bylo 18 %, tak to aspoň sedí k jejímu věku. ;-)
"Posílání mailů a youtubování youtubů také zanechává uhlíkovou stopu."
Jakože fakt, nebo to je nějaká legrace? To se ten uhlík počítá z toho, co lidi vydejchaj zatímco sedí u PC nebo nad tabletem/telefonem?
Rozhodně to ale nebude tak strašné, jako to, co nafuní pošťáci při doručování až do Švédska :-)
Mimochodem to hodnocení má tak pokažené kvůli různým pětkařům, kteří (cituji) :
"Jen vyvažuji, po shlédnutí upravím "
nebo
"Pak hodnocení upravím, teď jen vyvažuji tu bandu kokotů tady."
A proč ne? Jak je teď krásně na té zemi! Teda až na tu zvýšenou produkci plastů. Jako na tohle přijít až po skoro roce pandemie, že se to děje, hlavy pomazané, ti statistici a vědátoři!
Už jenom zakázat nakupování hadrů přes internet a hned by se ukázalo, co opravdu potřebujete a co ne. Mám teď novej kabát, protože loni stačit ten slabej. A jelikož s ním chodím jenom do práce a z práce a tajnejma indiánskejma stezkama, nemusí bejt hóžo hóžo, taky je po někom.
Koukla jsem na ty komentáře k filmu a jsem ráda, že to je na téhle databázi nastavené tak, jak je. Leč některým se to nelíbí. Evidentně by se jim líbilo, kdyby to i u nás vypadalo jako tam u nich. Hmm...
Lenka.Vílka: tentokrát nebudu souhlasit. Jak jsem si všimla, většině vyhovuje nastavení, jaké tu je - slušnější, vlídnější, dejme tomu "kulturnější". Jakákoli kritika (i negativní) se dá vyjádřit bez vulgarit atd. Drtivá většina uživatelů nejrůznějších, i protichůdných, názorů a postojů to zvládá.
R.E.M.: mám samozřejmě na mysli ty, co si tady zakřičí a potom se rebelsky už nikdy nepřihlásí nebo rovnou zruší profil ;) to jsou ti zmínění "někteří", jak jsem předtím psala :)
Text příspěvku byl upraven 05.01.21 v 13:11
Lenka.Vílka: v tom případě souhlasím :-)) - na tato individua jsem zapomněla.
Text příspěvku byl upraven 05.01.21 v 13:58
V pořádku, byla jsem nepozorná. :)
Dík za upozornění.
Text příspěvku byl upraven 05.01.21 v 14:11
reader.007: To že používání internetu má uhlíkovou stopu je přece logické. :) A není zrovna malá. Dokonce je spočítané jakou uhlíkovou stopu má jedno vyhledání na googlu. A nepočítá se to z toho, co lidí vydýchají, ale z provozu mnoha tisíc serverů a dalších aktivních prvků internetu. A je to strašné. Dokonce Microsoft prováděl experiment a umístil servery do moře při zkoumání využití chlazení pomocí studené mořské vody... Ale letecké motory na chlazení počítačů jako v 50. letech se už pravda nepoužívají... :D
No, když se Tichým oceánem může chladit Fukušima, tak nějaký ten server už to jistě snese. :-))
Uhlíkovou stopu a detaily kolem ní jsem nikdy blíže nezkoumala, takže děkuji za info, Eldare. V tom případě ale není pro lidstvo záchrany, protože to se svých "hraček" už nevzdá, i když mu jde o kejháky.
Tak já myslela, že Gretka pro změnu studuje a ono prej ne
https://echo24.cz/a/StsYP/greta-thunbergova-omylem-opet-odhalila-ze-je-instruovana-co-ma-zverejnit
To ti nestačí 10 článků denně na novinkách? Je fakt, že jsem se zrovna přiučila nově slovo: hatění :-P
to je hrozné v jakou novinářskou stoku se to Echo24 zvrhlo (kdysi jsem to četl). Od té doby co tam začali zaměstnávat prokremelské pisálky typu Daniela Kaisera se to mění pomalu ve Sputnik
Ona ta holka má trochu smůlu, že tohle dělá v době internetu. Kdyby to bylo v takových "sedmdesátkách" , byla by vzorem všech hipíků - a možná by se dostala i na bankovku. Jenže v této době každý sleduje videa, jak se tam či onde vyjádřila, zašklebila, šla za školu...
Britská univerzita chce postavit sochu Gretě, místní nechápou a zuří
(iDNES.cz)
Nejslavnější záškolačka bude mít sochu v univerzitním kampusu. :-D
No co, roztavěj zas nějakýho Columba, jestli už jsou všichni v drátech, tak se určitě najde alespoň nějaký Churchill, který rád udělá místo, protože vyhrát válku, to přece nic není, to umí každý trouba, zvlášť když má dost času a figurek... tak co by ho nenahradili skutečnými giganty nové doby...
Vložit příspěvek