-

Jaroslav Foglar

DISKUZE » O autorech

tyzik.cejka
tyzik.cejka 01.08.2013 v 09:55

vynikajcí autor co on všechno v životě stihl nestihne jen tak někdo

tyzik.cejka
tyzik.cejka 23.11.2013 v 16:09

prosím vás měl Foglar děti?

tenax
tenax 23.11.2013 v 16:21

Foglar děti neměl, ale vlastně měl - všechny své čtenáře (takže i tyzika!).

reader.007
reader.007 20.06.2014 v 18:11

děti neměl, v mládí prý dostal kopačky od své první lásky a pak už to definitivně zabalil

binysek
binysek 20.06.2014 v 22:36

nechci spekulovat o sex, orientaci pana Foglara¨, nicméně -. nemá dívčí hrdinky, i když i děvčata si oblíbila jeho knížky

reader.007
reader.007 20.06.2014 v 22:52

tak pár holek by se našlo, ale pravda je že šlo vždy o vyslovené křoví (rychlé šípy) nebo alespoň vedlejší postavy (např historie svorné sedmy) a co se týče té orientace, kupodivu nikoho dosud nenapadlo přijít s nějakým "šokujícím odhalením" což je vzhledem k jeho věhlasu a letité práci s dětmi nejen překvapující, ale zároveň i velmi výmluvné

binysek
binysek 21.06.2014 v 11:57

ba ne, úvahy na Foglarovu homosexualitu či latentní homosexualitu jsou běžné a jeho fanoušky i popírané - Já osobně si myslím, že je to celkem jedno, zda byl nebo nebyl homosexuál a zajímavé je to jen v kontextu právě žádných nebo papírových ženských postav, Jinak i kdyby byl homosexuálem, nijak by ho to nediskvalifikovalo pro práci s dětmi - proč by mělo?

Text příspěvku byl upraven 08.09.23 v 08:23

reader.007
reader.007 21.06.2014 v 12:01

no, ono to tak trochu svádí k úvahám, proč že se věnuje práci s dětmi, asi jako u každého dospělého který se angažuje v dětských sdruženích a sám ne a ne založit vlastní rodinu... Já netvrdím že neexistují spekulace na téma Foglarova homosexualita, jen že to zatím nikdo neskandalizoval v tisku, viz různí náhle objevení exmilenci a podobná svinstva...

binysek
binysek 21.06.2014 v 12:17

nestrašte mne, za rok má k muži-učiteli, který , pokud vím, nemá svou rodinu, nastoupit syn do první třídy, a jinak ve mně úvahu, proč koho napadlo věnovat se tlupě řvoucích mláďat vzbuzuje každý učitel či vychovatel a to i v MŠ - musejí být nějak mimo normu (vtip).
Jinak jsem kdysi četla nějakou odbornou publikaci, kde se dokonce dospělo k úvahám o tom, že velmi dobří pracovníci s dětmi jsou i latentní (tedy rozhodně nikoliv praktikující) pedofilové, čert ví, ale tady bych já už byla opatrná.
Jo, na Foglarovi je podivné i to, že se jeho hrdinům nikdy ani náznakem nezapalujou lejtka, mohl být i asexuál. Ovšem to jsou jen úvahy, které nemají žádný vliv na oblibu jeho knížek a na jeho osobnost celkově. Každý jsme takový, jakým jsme se narodili. a pan Foglar byl ta generace, že i kdyby měl milenku, milence, neměli by potřebu své intimity hlásat do světa, jak je u našich VIP dnes tak oblíbené.

Vložit příspěvek