Postava hledá autora - pomozte jí!
Verbula mě prokoukla, gratuluji! Koukám, že to ani nebylo tak rafinované, jak jsem doufal. :-)
Tak podávej...
Celou dobu jsem trnula, jestli jsem nepřestřelila, Dášeňka mě totiž napadla ihned.
Vařím večeři, a proto něco lehkého:
Svérázná ilustrovaná dívka hledá svého tvůrce.
Nejsvéráznější z literárních postav mne napadá Pipi, dlouhá punčocha, ale ta asi nebude míněna jako ilustrovaná...
Tak co třebá... Fifinka ze Čtyřlístku :-)
Mé zadání asi trochu mate, takže jinak:
Svérázná potetovaná dívka hledá svého tvůrce.
Chlapec, který přežil útok svého rozčíleného otce a je proto zaslíben řádu německých rytířů hledá svého autora.
V souvislosti s předvolebními sliby jistého budoucího prezidenta týkající se průmyslu proběhly včera televizním zpravodajstvím záběry jistého města, které mám navźdy spojené s jistou rodinnou ságou.
Budeme hledat její hlavní ženskou hrdinku.
Je to tak!
Měla jsem hlavně na mysli Marii Raffertyovou, ale i Claire Je hlavní postava. Dávám do Chystám se číst, jak jsme to večer vydolovala z knihovny, mám chuť si to znovu přečíst.
Předávám slovo.
Co třeba Marie Stuartovna? Schiller z ní udělal mučednici, Stefan Zweig ji podává kritičtěji, ale ať už o ní píše kdokoliv, "rozporuplná" je asi nejvýstižnější charakteristika.
... nebo Sophia našla W. Styrona
případně Anna Karenina našla L. N. Tolstého
nebo Antigona našla Sofokla
ale třeba také to mohla být Medea, která našla Euripida
a tak bychom mohli pokračovat dál a dál
Kde začít? Scarlett, Ema Bovaryová, Anna Karenina, Bílá čarodějnice z Narnie, Anna Proletářka... :-)
co takhle to upřesnit žánrem... a nebo alespoň historicky zařadit
Text příspěvku byl upraven 13.11.16 v 11:05
Dobře, pomohu :). Hledaná postava se nevyskytuje v rámci prózy a přestože zřejmě někdy skutečně žila, tak nebýt spisovatele co jí zvěčnil, nikdy bychom o ní nevěděli.
Vložit příspěvek