Postava hledá autora - pomozte jí!
Právě že to dávali u nás - natočená byla někdy 1991, takže pak někdy - ale teď už ji ne a ne zopakovat. Mám dojem, že to byla série pod souhrnným orig. označením Frederick Forsyth Presents.
autora hledá mladík, jehož nedávno povolali od radovánek ke smrtelnému loži jeho otce a jistá šlechtična mu vyčetla: "synáček se baví, inspektora na medvěda přivazuje!"
woodward: to já si právě nepamatuji, hledám a najít nemohu, ale asi jako v angličtině - "FF uvádí" - a možná, že tam Sam byl v české mutaci někde zmíněný, protože to jméno se mi hodně zafixovalo
pro pořádek posunu svoji hádanku do popředí, aby nezapadla:
autora hledá mladík, jehož nedávno povolali od radovánek ke smrtelnému loži jeho otce a jistá šlechtična mu vyčetla: "synáček se baví, inspektora na medvěda přivazuje!"
byl to mohutný, silný chlapík, ale to s tím medvědem byl jenom exces, po návratu ze studií v zahraničí se načas dostal do špatné společnosti. byl ale vzdělaný, přemýšlivý, i když společensky spíš neobroušený, žádný světák.
v důsledku té jeho nezkušenosti ho uhnala jistá urozená dáma nevalné pověsti. jenže mu zahýbala; byl z toho souboj, skandál a rozvod.
Zamilovala sa na prvý pohľad, okašlala priateľa, spálila za sebou mosty a vydala sa za svojou láskou. Skoro na klimatické a iné podmienky v krajine svojho milovaného doplatila životom a tak sa vrátila domov. Svoju zahraničnú rodinu, ktorú si obľúbila, na diaľku finančne podporovala.
Švýcarka Corinne Hofmannová coby Bílá Masajka?
Text příspěvku byl upraven 20.01.17 v 13:45
Striktně vzato ano, ale jistě se musela tak proměnit z civilizované Švýcarky do "Masajky", že to už nejsou dvě stejné bytosti... (to je jenom úvaha).
Ale vždyť vlastně Naias má úplnou pravdu - autorka hledá (zase/pořád) sama sebe!
Mladý, uhlazený, příjemného vzhledu a dobrého vychování, málomluvný a věcný, vzdělaný zkušený a všímavý, mluví mnoha jazyky a skvěle se umí pohybovat v cizím prostředí - však je také diplomat a - světe, div se - (aspoň občas) špion. Autor mu nachystal ředu zapeklitých případů, jednak přímo v centru jeho opravdu velké domoviny, jednak ho poslal na Balkán v souvislosti s jednou válkou, kterou tam tato domovina vedla, a jednak ho vypravil na už snesitelně krátkou plavbu na tehdy největším parníku z Anglie do Indie (deset let po otevření Suezkého průplavu), která mohla skončit katastrofou. Jméno parníku označuje biblickou mořskou příšeru a tvoří i titul jedné z knih série s hledanou postavou.
Text příspěvku byl upraven 20.01.17 v 14:48
Ano, jsou to oni. Na zadní straně Akuninových knih vydaných u nás je vždy následující text:
"Památce XIX. století, kdy byla ještě literatura veliká, víra v pokrok bezmezná a zločiny byly páchány a odhalovány s elegancí a vkusem."
Nevím, zda je to autorův či vydavatelův text, ale ať tak či onak je to velmi pěkná a trefná upoutávka mj. na takovéto knihy...
tatjana1737 zadává
Děkuji. Knihy jsem nečetla, přišla jsem na ně přes Leviatana, ale už jsem si je přidala do "chystám se číst", protože anotace mne velmi zaujala. A uvedený text poukazuje na to, že určitě nebudu zklamaná!
Původně jsem chtěla zadat kaprála Jaroše, ale vzhledem k tomu, že knihy teď čtu, bylo by to až příliš snadné, takže z jiného soudku:
Hledáme hrdinu, který je spíše antihrdinou. V příběhu rozhodně nepatří na stranu, na kterou by se většina čtenářů postavila. Oproti hrdinovi kladnému a hlavnímu, který je obdařen zvláštní schopností, jež ho dostane do hledáčku tajných služeb, hledaná postava svou "zvláštní schopnost" získala. A přestože někdy může dojít ke stejným odpovědím jako hlavní hrdina, cesta k nim je podstatně nechutnější a ohavnější. Antihrdina se díky otřesnému zážitku z dětství straní žen a dar, jehož se mu dostane, ho změní a nakonec přivede k hořkému konci.
Záporákovo křestní jméno začíná stejným písmenem jako křestní jméno autora knihy, která má vice pokračování. Hlavní jméno kladného hrdiny je totožné s jménem mladého čaroděje s jizvou ve tvaru blesku. Stejně jako on, pochází i hlavní hrdina z Británie.
Text příspěvku byl upraven 21.01.17 v 13:49
Hledaný antihrdina oproti tomu pochází z velké slovanské země, stojící v čele sovětského bloku. Příběh se odehrává v 70. letech minulého století.
Zvláštní schopností hlavního hrdiny (tedy toho, co je z Británie) je, že umí hovořit s mrtvými. Dle jeho schopnosti je pojmenovaná celá knižní série.
Uf, už jsem si říkala, jestli všichni na víkend neodjeli na lyže :-). Pro úplnost můžeš přihodit jméno hlavního hrdiny, jinak samozřejmě předávám žezlo.
Hlavním hrdinou je Harry Keogh.
A teď hledáme jednoho velikána nejen umění, ale i vědy. Výborně pracoval se svou pamětí, všechny informace tam měl uspořádané a o tom jak, vypráví jedna kniha, která tak získala své jméno.
Napadly mě Myšlenkové mapy od: Tony Buzan, Barry Buzan
Tony Buzan je jejich autorem, takže i hlavní postavou
Text příspěvku byl upraven 22.01.17 v 17:52
Vložit příspěvek