Postava hledá autora - pomozte jí!
Ne, tohle je vedlejší postava. Má půvabné jméno a nevyskytuje se jen v jedné knize.
Vladimir Nabokov - Lužin(ova obrana)
Text příspěvku byl upraven 05.02.17 v 22:43
Který autor poslal svou malou hrdinku své světoznámé knihy z Kansasu do takové tramtárie, že se nestačila divit a zvolala: Lvi, tygři a medvědi, jeminkote...
a Čaroděj ze země Oz
mirektrubak a Litocha to dali pěkně dohromady, teď se ale musí domluvit, kdo povede dál ;-)
Hrdý Budžes - Helenka Součková - Irena Dousková (aut.)
aha, to jsem se nechala unést, to není starosvětský pán- když slyším Husák a úspěšná divadelní adaptace, pak mi okamžitě naskočí pouze toto
stahuji tip
Text příspěvku byl upraven 05.02.17 v 23:04
jeminkote, to nám to tak nějak jde i nejde - já jsem zase netrefila postavu a ještě to stornovala...
budu pokračovat dál, protože se přes všechny aktualizace jinak dostáváme jen ztuha
mám hádanku, co (snad) trochu vydrží...
Tři sestry se vydávají z Long Islandu na vytouženou cestu do země zaslíbené. Tato země byla milá i autorovi, který sice také žil (a dokonce se naturalizoval) v USA, pocházel ale odjinud a v cílové zemi sester strávil rovněž určitou dobu, což ve svém dílku do písmenka zúročil. Autora a mnoho jeho knih známe velice dobře, ale tato kniha u nás nedávno vyšla v překladu poprvé, i když byla vydaná před šedesáti lety.
Hledáme křestní jména sester a jejich autora.
A já myslela, že to vydrží déle... Holt Zmizet po francouzsku je jako octnout se ve světle reflektorů...
Tak to je Králík Harry Angstrom (Králíku utíkej; Králík se vrací; Králík je bohatý; Králík odpočívá + Králík ve vzpomínkách bližních) Johna Updika - toho jsem taky kdysi dávala hádat, dobrá postava do hádanky...
Málo známý římský císař, pocházející ze středního stavu, zakladatel jedné dynastie, inciátor řady stavebních projektů a daňových reforem, velmi zaujal jednu autorku-historičku. Před tím, než do období jeho vlády umístila jednu velmi kvalitní historickou krimi sérii, v níž císař hrál důležitou roli na pozadí, napsala román o jeho soukromém životě, který byl stejně netradiční jako císař sám...
Ano, Vespasián (císařem 69-79 n.l., zakladatel nijak početné flaviovské dynastie); Cesta ctnosti je o jeho životě.
předávám
Autora hledá člověk němý a nešťastný, uzavřený světu; za celý život si našel přátele jen v několika odrbaných polodivokých psech, a i o ně brzy přišel. A když se zamiloval, láska to byla pochopitelně nešťastná a krátká - a naplněná jen díky tomu, že v tu chvíli působil jako anděl spadlý z nebes.
Hodně to pasuje na Quasimoda Victora Huga, jen těmi psy si nejsem jistá...
Text příspěvku byl upraven 08.02.17 v 17:20
mirektrubak: Přijde vám to správně, Euchrid našel Nicka Cavea. Máte babu. A užijte si koncert, tedy pokud se na něj chystáte jít. :)
Autora hledá psychicky nevyrovnaná žena žijící ze vzpomínek, snů a iluzí, které se po tvrdém střetu s drsnou realitou zhroutí svět.
Ještě mladší autor a opět z jiné země.
Střet s realitou má na triku zejména švagr hledané postavy.
Vložit příspěvek