Postava hledá autora - pomozte jí!
Houpeš se dobře, Albert (rodičů Homera Hickama) jede domů (na Floridu). To je přesně ono - kromě Alberta i Steinbeck a Hemingway v příběhu vystupují.
Naias pokračuje
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 17:51
Hľadajúca postava je taká pekná ako veterník (korouhvička), len nie taká užitočná.
Skonštatoval to muž, ktorý chcel dať najavo, že má umelecký vkus, ale zároveň sa obával, že ho budú považovať za nepraktického.
Postava, ktorá hľadá svojho autora, sa spriatelila so zvieraťom, ktoré onú postavu neopustilo, aj keď ho to stálo život.
Autor pochádza z európskeho ostrova, je veľmi známy a v hádankárskych vláknach ako doma. Rád šokoval svojou nekonvenčnosťou a to sa mu škaredo nevyplatilo.
Nie je.
Táto postava, presnejšie muž bol človekom, ale tým prestal byť ešte pred začatím poviedky. Potom o ňom skonštatovali, že je pekný ako korouhvička, len nie taký užitočný. Následne sa spriatelil so spomínaným zvieraťom, ktoré mu pomohlo uskutočniť jeho úmysly (ten muž bol totiž imobilný) a ktoré z náklonnosti k nemu nakoniec obetovalo svoj život.
To je on.
Mimochodom, keď som si prečítala Wildove poviedky po anglicky, s prekvapením som zistila, že lastovička je lastovičiak a slávik je slávica. To sú mi veci...
Měl se narodit jako žena a být poslušná loutka.
Jeho matka se vzepřela rozkazu a rozhodla že to bude syn.
Když vyrostl stal se z něj vytoužený mesiaš, pomstil smrt svého otce
No, tak teda díky. Po dlouhém přemýšlení mě nenapadlo nic lepšího:
autora hledá muž s hodně nesympatickými stravovacími návyky.
Nebo postava spisovateleTacha hledá Amélii Nothomb?
Text příspěvku byl upraven 09.10.17 v 21:45
Pravdu, a tudíž i babu, má denib. Měla jsem na mysli kanibala Hannibala.
Text příspěvku byl upraven 09.10.17 v 21:46
Postava, kterou nyní hledáme, je většinu knihy sama. Pokud ovšem nepočítáme zvířata. Zvířata, která představují jeho obživu, a zvířata, která mu jí zase berou. Je to pro něj velmi vysilující a taky už není nejmladší.
Teda, dalo to práci, dopátrat se toho křestního jména. :-) Marie Klabzubová hledá Eduarda Basse.
A kdo byla Kamilka Klapzubová, kterou jsem zase našla já (přes paní Nedošínskou)?
No nazdar. :-) Já našel tento popis obsazení rolí v audioknize: "Osoby a obsazení: vypravěč (Jiří Lábus), táta Klapzuba (Soběslav Sejk), Marie Klapzubová (Blanka Blahníková)"
Tak nevím...
Aha, takže jsem se tak soustředil na křestní jméno, že jsem zvoral příjmení? Ach ouvej, a to je teprvá pondělí.
Vložit příspěvek