Postava hledá autora - pomozte jí!
Svého autora hledá postava, která je díky nehodě s antikoncepčními pilulkami a strojem času svého jména První, zatímco její pradědeček téhož jména Čtvrtý.
Jo, tak ten mě napadl hned, ale mám pocit, že to zadání úplně neodpovídá. :-)
Ovšem četla jsem jen jedničku a zbytek rozečetla a úspěšně vypustila, takže těžko říct :-).
Tatjana1737 to má ...info o pradědečkovi Čtvrtém a nehodě je na 21. straně druhého dílu, tak je otázka, kam až jste rozečetla, ale galaktický prezident je jasný :-) předávám ...
Děkuji :-). Nápověda o prezidenství vskutku pomohla ;-).
Tentokrát zkusím něco "pro pamětníky"... Hledáme dvě děti (a jejich autora / autorku), které se nedobrovolně ze zelené země dostaly do země ledu a získaly nová jména. Ale podařilo se jim nakonec utéct a vrátit se domů.
Patrik a Sunniva (Reim a Tíra) - Torill Thorstad Hauger (V zajetí Vikingů)
Knihu sice neznám, ale knihu vydanou u nás 1988 snad ještě nebudeme nazývat "pro pamětníky" ;-)
Text příspěvku byl upraven 23.10.17 v 19:37
soukroma: Výborně! :-) Bylo to sice s nadsázkou, ale nevěřím, že by mnoho náctiletých četlo "KODky" :-).
Teď hledáme celé jméno hrdiny mnoha schopností, ale naneštěstí uplatněných v šedé či dokonce hodně temné zóně, čistě pro vlastní prospěch.
A nejen pamětníci si přijdou na své díky zfilmované podobě díla, protože v ní tehdy vycházející hvězda (dnes ověnčená cenami a šedinami) byla přese všechno prostě náramná. A navrch to prostředí ...
Příjmení hledaného hrdiny i fakt, že je obdařen mnoha schopnostmi, odhaluje samotný titul knihy (nikoli však titul filmu, ten se váže k prostředí).
Text příspěvku byl upraven 24.10.17 v 15:21
Napadá mne Frajer Luke, viděla jsem film, a nyní jsem vygooglovala, že literární předlohu sepsal Donn Pearce.
Ne, ne, příjmení je v titulu knihy (prostředí filmu a jeho hvězda jsou evropské).
Jejda, kde je nějaká snaha - a já si myslela, jak to bude rychlé.
Tak ještě přitvrdím přes film: zmíněná hvězda zanedlouho oslaví 82! Film je z roku 1960, kniha jen o pět let starší.
Text příspěvku byl upraven 24.10.17 v 23:11
Ano, dokonce Talentovaný pan Ripley ;-)
(a film, kdo ještě neví, ať si dohledá sám)
Znám novější film s Mattem Damonem, který už je pojmenovaný stejně.
Kdo se poté, co dostal berle, zaradoval, protože je nepotřebuje?
Já hned vidím Haškova Švejka mávajícího berlemi, jak ho tlačí na vozíku, ale že by to bylo on?
Ne, tahle dívka je díky této hře dodnes symbolem jistého přístupu k životu.
Ne, jméno nenapravitelné optimistky je složeninou dvou jednoduchých jmen a je zároveň i titulem knihy.
Vložit příspěvek