Postava hledá autora - pomozte jí!
Kdepak, zůstáváme na domácím pískovišti.
Celé dílo se jmenuje po zmíněné holčičce a místě, které jí dalo život a které bylo jejím srdcem.
Autora hledá chytré děvče, kterému se podařilo dobře se vdát, ale o výročním trhu, pořádaném v den blahoslavené Tuberózy, se vyskytl zádrhel, který všechno to rodinné štěstí málem zmařil. Jenže chytré děvče si poradilo a všechno skončilo dobře, vprostřed jásajících davů před katedrálou.
Tak to bude zase Jan Werich, kterého hledá Zdenička - královna Koloběžka První.
Svého autora hledá chlapec, který nejdřív zjistil, že jeho kamarád je satyr, poté že jeho otec je jedním z bohů a nakonec, že jeho bratr je kyklop.
Svého autora hledá postava, která po počátečním odmítání podlehla uhrančivým očím.
Ani teď by to nemělo být těžké. Autora hledá krásná žena, která až příliš pozdě zjistila, že její muž nebyl krásný a zároveň duchaplný. Duchaplnost, kterou obdivovala, pramenila z jiné hlavy, jiného srdce.
Díky za slovo…
Autora hledá mladá žena, které po mrtvém dítěti zbyly jen kousky dřeva.
To vypadá na Otesánka, nebo spíš jeho matku. Ale kdo tohle vymyslel nevím.
Erben?
Ó ne ne, to je žánrově úplně jinde. Ale je to velmi kreativní odpověď, tímhle směrem jsem vůbec nepřemýšlel. :-)
Děkuji všem za tipy. Zde se však nejedná o vyloženě slavné dílo jako v sousedním vláknu (byť hojně překládané a cenami ověnčené) a překvapivě ani nejde o nic šibalského nebo zakukleného. Vzhledem k tomu, s kým dívka dítě měla a kde, není to s tím dřevem až tak překvapivé.
Vzhledem k oblibě zadávajícího, cenám a dřevu se mi z toho klube (ovšem pro mě zcela dosud neznámý) Holdstockův Les mytág (případně jiné lesy v jeho podání) - pokud to ovšem naplňuje indicii, že je to (jako fantasy) daleko od Otesánka (jako pohádky). Za tip, který stejně nemůžu dotáhnout, nic nedám.
Vložit příspěvek