Postava hledá autora - pomozte jí!
Snad to není lady Chatterley - Lawrence ?
Text příspěvku byl upraven 11.03.18 v 15:23
Teraz je to ono! Constance Chatterleyová z románu D. H. Lawrencea. Zadáva intelektuálka.
To koukám, kolik bylo už tehdy eroticky založených žen...
Jdu hledat...
Zadání:
Autora - ku hledá mladá dívka, která se naivně zamiluje do ženatého zralého muže
Woodwarde - Jana to není - má jiné jméno a tipuji, že to budou znát spíše ženy
Jako jednu z naivek, na kterou by to skoro mohlo sedět, znám "Věčnou Ambru", ale lord Carlton nebyl v té době ani zralý, ani ženatý... ale jistě to bude něco notoricky známého :-).
Tatjano - ta autorka mne provází od dospívání - psala i dívčí knihy
Trochu mi to připomíná knihu Chtěla bych ten strom, kterou jsem četla snad před 30 lety, v tom případě by Zuzana hledala Jaromíru Kolárovou. Tak zkusím.
Biki - není to Zuzana - tady to nedopadne dobře.. to děvče nepřežije
A v názvu knihy se promítne vlastnost, která tu dívku zničila
a víc už ne
Pořád mám pocit, že to bude něco jako "Divá Bára", ale nemůžu na to přijít...
Bude to asi Helena Šmahelová a její Sobectví, ale jméno oné mladé medičky jsem nedohledala...
Litocha - uhodla jste... Je to Tamara /jméno je zřejmě pouze v knize/
Tak nevím, komu předat?
Text příspěvku byl upraven 12.03.18 v 13:13
Zadání samozřejmě přebírá Litocha - byla o chlup dřív, já jsem ještě pořád zkoumala, jak se dostat k obsahu této postarší knihy, bez úspěchu.
Hledaná postava nevratně získá úplně jinou - zvířecí - podobu, což jí umožní zasáhnout proti tomu, kdo tuto proměnu způsobil. O koho se jedná a kdo tuto osobu vytvořil?
Postava žije se starší příbuznou z jednoho z evropských severských států, která měla dost netradiční povolání - její znalosti se ovšem hádanému dost hodí.
Kluk se promění v hlodavce. Má podobný původ jako jeho autor, který dostal jméno po hrdinovi země, ze které pocházeli jeho rodiče a jehož díla jsou i dodnes populární i díky několika filmovým zpracováním.
"YY byl beránčí povaha. Jeho otec si totiž o sobě myslel, že je něco jako samorostlý komik, a přišel na nápad, že to bude groteska k uválení, když dá svému synovi jméno, jež vhodně doplní příjmení...."
O kom je řeč, kdo je pan YY a kdo jej uvedl na literární scénu?
Vložit příspěvek